H16 Lockdown Music: Album súčasnej doby no s poriadnou dávkou nostalgie

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 16:59 • 2 min
H16 Lockdown Music: Album súčasnej doby no s poriadnou dávkou nostalgie

Už je to nejaký čas, čo legendárna petržalská crew H16 vydala v poradí svoj piaty štúdiový album. Názov je viac ako symbolický, ktorý bude navždy odzrkadľovať dobu okolo koronavírusu. Všetci sme boli zavretí doma, no toto zoskupenie sa rozhodlo vypracovať nový projekt.

slovakia

left justify in out

Posledný veľký počin od H16 bol album "Sila", ktorým určite nastavili latku slovenského rapu o niečo vyššie. Ten však táto crew vydala ešte v roku 2016, takže po piatich rokoch sa dalo od nich očakávať niečo nové. 

 

img

(obrázok je prelink na album H16 Sila)

 

Lockdown Music ide rozhodne s dobou. Každý z troch raperov H16 Otis, Majk Spirit aj Cigo má v trackoch dostatok priestoru na sebavyjadrenie, za čo dávame prst hore. Okrem toho sú ich texty prepracované a častokrát sa pointa nedá pochopiť hneď na prvé vypočutie. Od apríla to už ale fans napočúvané určite majú, tak poďme rovno na to. 

 

 

Album začína skladbou "True Story" (Pravdivý Príbeh), kde každý predstaví svoj súčasný príbeh. Na scéne sú už 20 rokov  a každému z nich to zmenilo život. O produkciu sa postaral Marek Šurin. Beat je poriadne nadýchaný, akoby predznamenal, že toto je len začiatok celého albumu. V tejto skladbe vynikol najmä Otisov príbeh.

 

 

Nasleduje skladba "Dobre už bolo", (prod. AbeBeats + DoubleM), kde sa už viac objavuje Cigo. Z trojice má na svojom konte najmenej sólovej tvorby, preto sa dalo čakať, že chlapci mu tu dajú priestoru. Za nás sa šance chopil veľmi dobre. V jednej pasáži dokonca použije aj double-time. Refrén v skladbe tvorí Majkova sloha, kde rapuje o tom, že to nerobí pre nikoho, len pre seba, ide na to od podlohy a šlape to ako 5G. V namakanom klipe sa rapuje na stavbe a prostredie je okorenené aj jazdou na štvorkolkách v uliciach Bratislavy. Proste drsný benger. 

 

 

Tretia vec na albume, ktorá sa už dočkala aj klipu, je skladba "Šalát" (prod. Mjay). Mnoho fanúšikov by možno takúto vec nečakalo. Tentoraz sa tu objavujú Speezy (Majk Spirit) a Otis. Už od prvých tónov sa dá polemozovať, či nebola robená pre široké masy, možno aj do rádia. Čas ukáže. V klipe žijú chalani svoj každodenný život, Otis si tu dokonca dáva robiť novú kerku. Opäť tu spomína svoj rozchod, no už všetkým odkazuje:  

"Aj keď som dostal nejaké Lká, ale prežil som.

Stay safe, teraz zdravím všetkých svojich psov". 

 

img

 

Refrén je neuveriteľne chytľavý. Po ňom nastupuje Speezy s prepracovanou slohou, z ktorej by sme vypychli časť:

"Nepomýľ si to starý, Speezy je legit.
Nonstop nachystaný, stále som ready."

 

 

V klipe by určite nikto nečakal staré BMW, nuž crew si ide svoje a preto je to originálne.  

 

Teraz však už poďme na veľkú spoluprácu H16 a mladej generácie raperov, ktorých si pozvali na svoj album. V skladbe "Zlom väz" to všetko rozbieha Speezy. Potom nasledujú traja predstavitelia "new wave"  ADAM2K52, Dokkeytino, a Pridenyyy. Okrem toho je na featuringu aj Radikal Chef a ďalší zástupca z H16 Otis. Všetko to ukončuje taktiež jeden z nových členov scény SAK10Denz. Hosťovačka je teda poriadne nadupaná. Od skúsených raperov je to gesto na poklonu, že nechali vyniknúť nastupujúcu generáciu.

 

 

Ako poslednú vec, ktorá už uzrela svetlo sveta na YouTube, sme si nechali schválne Nech Vidia 2 (feat. Gleb). Od prvých chvíľ je jasne, že je to prerábka beatu Nech vidia z prvého štúdiového albumu Kvalitný materiál. Preto sme spomínali, že pôjde o poriadnu dávku nostalgie. Namiesto Rytmusa už ale hosťuje Gleb a Paťovu slohu preberá Speezy. Sú tu však všetci traja a každý s novou originálnou slohou.

 

 

Na albume sa nachádza dokopy 13 skladieb. Okrem týchto hosťovačiek je vo veci Ba City Boys feat. DMS. Po celkovej stránke je to album, ktorého skladby budú na koncertoch patriť medzi tie najväčšie bengre. Už nech sa všetko otvorí a táto doba okolo koronavírusu raz a navždy skončí. 

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona