OĽaNO presadzuje, aby europoslanci mohli vystúpiť v NR SR

NETKY.SK • 5 Február 2015, 08:20 • 2 min
OĽaNO presadzuje, aby europoslanci mohli vystúpiť v NR SR

BRATISLAVA - Slovenskí europoslanci by mali mať možnosť najmenej raz za kalendárny rok vystúpiť v Národnej rade SR a predniesť správu o svojej činnosti.

slovakia

left justify in out

V novele zákona o rokovacom poriadku parlamentu to navrhuje poslanec za OĽaNO Jozef Viskupič. Právnou normou sa bude parlament zaoberať v úvode siedmeho dňa 46. schôdze národnej rady.

Návrh by podľa poslanca zvýšil a zlepšil informovanosť verejnosti o práci poslancov v Európskom parlamente, posilnil vzájomné väzby medzi poslancami národnej rady a europoslancami a zvýšil informovanosť národnej rady o činnosti poslancov EP najmä vo vzťahu k uplatňovaniu zásady subsidiarity. 

 

Diskutovať sa bude aj o novele Trestného zákona, podľa ktorej by sa netrestalo tajné nahratie a zverejnenie nahrávky dôverného rozhovoru, ak nahrávka odhaľuje korupciu alebo iný trestný čin. "Domnievame sa, že čo i len hrozba trestného stíhania osoby, ktorá chcela prekaziť zločinecké a korupčné správanie verejného činiteľa, hoci aj prostriedkami, ktoré sa javia byť neštandardné alebo nekorektné, je v moderných demokratických právnych štátoch nepredstaviteľná," argumentujú poslanci OĽaNO, ktorí novelu predložili. 

 

Parlament dnes bude diskutovať o poslaneckých návrhoch zákonov, popoludní čaká zákonodarcov obligátna štvrtková Hodina otázok a interpelácie členov vlády. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies