Štyria ľudia zahynuli pri nehode lode na Lago di Maggiore

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 10:15 • 2 min
Štyria ľudia zahynuli pri nehode lode na Lago di Maggiore

RÍM - Štyria ľudia zahynuli pri nehode lode na Lago di Maggiore v severnom Taliansku, uviedli v pondelok nadránom hasičský zbor a talianska tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Hasiči najprv oznámili, že po prevrátení lode na južnom konci jazera vytiahli z vody tri telá. Nehoda sa stala neďaleko mesta Lisanza, približne 50 kilometrov severozápadne od Milána. Neskôr z vody vytiahli aj štvrté telo, ktoré sa nachádzalo v hĺbke 16 metrov blízko vraku. Podľa úradov už nie je nikto nezvestný.

 

Turistické plavidlo s asi 24 ľuďmi na palube sa prevrátilo v nedeľu počas náhlej veternej smršte. Hasiči zachránili 20 ľudí, ktorí vyviazli bez zranení. Podľa najvyššieho predstaviteľa samosprávy severotalianskeho regiónu Lombardsko, prezidenta Attilia Fontanu, si 16 metrovú plachetnicu turisti prenajali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies