Verstappen prerušil dominanciu Mercedesu, Vettel opäť v hodinách

NETKY.SK • 10 August 2020, 15:54 • 2 min
Verstappen prerušil dominanciu Mercedesu, Vettel opäť v hodinách

SILVERSTONE - V druhých pretekoch na anglickom Silverstone rozhodovalo správne zvolenie stratégie a správne „menežovanie“ pneumatík, čo perfektne zvládol Red Bull a holandský jazdec Max Verstappen získal svoje prvé víťazstvo v tohtoročnej sezóne.

slovakia

left justify in out

Perfektná stratégia Red Bullu začala už v kvalifikácii

Základnou ingredienciou pre Verstappena bolo kvalifikovanie sa do Q3 na najtvrdšej zmesi pneumatík. Dokonca ani jazdci Mercedesu sa k tomu neodhodľali a tak Max Verstappen ako jediný z prvej desiatky odštartoval do pretekov na najtvrdšej zmesi pneumatík. Hneď po štarte sa dokázal dostať pred navrátilca "Hulka" a rýchlosť Red Bullu bola od začiatku značná. Verstappen na tvrdšej zmesi sa dokázal držať Mercedesov. Po zastávke Verstappena v boxoch sa okamžite dostal pred víťaza kvalifikácie Bottasa a do konca pretekov už nikoho pred seba nepustil. "Nemyslím si že sme späť v boji o titul, ale minimálne z dneška môžeme mať super pocit," uviedol holandský víťaz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Max Verstappen (@maxverstappen1),

 

Degradácia pneumatík hrala hlavnú rolu v nedeľňajších pretekoch

Jazdci, ktorý dokázali zvládnuť preteky na jednu zástavku v boxoch, získali najviac pozícií. Konkrétne to bol pilot Ferrari Charles Leclerc , ktorý sa dokázal prebojovať z mizerného ôsmeho miesta až na štvrtú priečku. "Bol som prekvapený príjemne prekvapený s rýchlosťou auta v závodnom režime," uviedol v rozhovore, krátko po pretekoch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

4-násobný majster sveta mimo bodov a opäť v hodinách!

Po hrôzostrašnej kvalifikácii, po ktorej do pretekov odštartoval až z jedenásteho miesta sa Sebastian Vettel krátko po štarte dostal do šmyku a takmer preňho preteky skončili. Klesol až úplné dno štartového roštu, z ktorého sa snažil postupne prebojovať ale v tohtoročnom Ferrari SF-1000 sa to zdá oveľa zložitejšie ako počas rokov minulých. Nakoniec 4-násobný majster sveta obsadil až dvanástu priečku a jeho záverečná sezóna sa začína podobať nočným morám.

 

Hülkenbergova rozprávka nakoniec nemala šťastný koniec

Po štarte z tretieho miesta, všetci fanúšici dúfali v zisk vytúženého pódia pre nemeckého jazdca, no v pretekoch sa držal na štvrtej priečke ale po poslednom "pitstope", to stačilo až na siedme miesto. Zdalo sa byť sporným, či táto zastávka v boxoch bola naozaj potrebná a nebola to len snaha Racing Pointu dostať Lanca Strolla pred jeho nemeckého kolegu.

 

Poradie v šampionáte

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies