Gréci zatvárajú na 2 týždne školy a univerzity

NETKY.SK • 10 Marec 2020, 20:18 • 2 min
Gréci zatvárajú na 2 týždne školy a univerzity

ATÉNY - Grécke zdravotnícke úrady v snahe spomaliť šírenie nového koronavírusu nariadili v dnešných hodinách zatvorenie všetkých škôlok, škôl a univerzít na 14 dní.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva 

"Vláda rozhodla o zastavení výučby vo všetkých vzdelávacích inštitúciách v celej krajine na nasledujúcich 14 dní," povedal novinárom minister zdravotníctva Vassilis Kikilias.

 

"Všetci sa musíme správať zodpovedne. Rodičia musia izolovať svoje deti. Toto opatrenie má za cieľ spomaliť šírenie ochorenia (COVID-19)," uviedol minister.

 

img

 

Situácia v Grécku

Krajina zatiaľ eviduje 89 potvrdených prípadov ľudí infikovaných vírusom SARS-CoV-2. Väčšina z nich je na západe krajiny, prípady však hlásili aj z Atén, Solúna a z ostrovov Eubója a Lesbos.

 

Náboženská púť

Veľký počet prípadov sa týka skupiny ľudí, ktorá sa vo februári zúčastnila na náboženskej púti v Izraeli a v Egypte. Takmer všetky osoby z tejto skupiny, ako aj ľudia, s ktorými boli v úzkom kontakte, sa vírusom infikovali. Muž vo veku 66 rokov je v kritickom stave.

 

img

 

Podobné obmedzenia ako inde v Európe 

Grécke úrady už predtým zatvorili školy a zrušili verejné podujatia v troch oblastiach na západe krajiny, odkiaľ táto skupina ľudí pochádza. Všetky profesionálne športové podujatia v Grécku sa už od pondelka konajú bez divákov. Toto opatrenie takisto platí na nadchádzajúce dva týždne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies