Matovič nemieni poslancom OĽaNO hovoriť, ako majú hlasovať pri väzbe pre Fica

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 14:30 • 2 min
Matovič nemieni poslancom OĽaNO hovoriť, ako majú hlasovať pri väzbe pre Fica

BRATISLAVA - Poslanci OĽaNO sa musia sami rozhodnúť, či budú hlasovať za prípadné väzobné stíhanie obvineného poslanca Národnej rady (NR) SR Roberta Fica (Smer-SD). Uviedol to minister financií a šéf hnutia Igor Matovič (OĽaNO) s tým, že ich nebude motivovať žiadnym smerom.

slovakia

left justify in out

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský povedal, že sa žiadosťou budú zaoberať, až keď bude na stole.

 

„Nemám krvavé oči. Nemám chuť na pomstychtivosť a využívať, že máme väčšinu v parlamente. Ak to budú orgány činné v trestnom konaní považovať za nevyhnutné, tak im asi treba pomôcť," povedal Matovič. Dúfa, že generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý má žiadosť na väzobné stíhanie do NR SR podať, bude o veci rozhodovať v súlade so zákonom a verejným záujmom.

 

img

 

„Budem sa tým zaoberať vtedy, keď žiadosť o väzobné stíhanie bude v parlamente a prerokuje ju mandátovo-imunitný výbor, a bude v pléne NR SR. Žiadosť v parlamente nie je a nemá zmysel riešiť hypotetické otázky," poznamenal Pčolinský.

 

img

 

Národná kriminálna agentúra obvinila expremiéra a šéfa Smeru-SD Roberta Fica i exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Podľa medializovaných informácií čelia obvineniu zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny. Kaliňáka mali policajti zadržať. Keďže je Fico parlamentným poslancom, na jeho prípadné zadržanie je potrebný súhlas NR SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies