Zomrel prozaik a bývalý poslanec Ján Tužinský

NETKY.SK • 16 Apríl 2022, 15:08 • 2 min
Zomrel prozaik a bývalý poslanec Ján Tužinský

BRATISLAVA - Niekdajší riaditeľ Slovenského rozhlasu naposledy vydýchol v piatok 15. apríla. Dožil sa 71 rokov.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu potvrdil Michal Dzurjanin, riaditeľ sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu RTVS.

 

Ján Tužinský sa narodil 29. marca 1951 v Zlatých Moravciach. Do literatúry vstúpil zbierkou poviedok Bičovanie koní, jeho knižný debut vyšiel v roku 1983. Začiatkom 80. rokov začal pracovať v Československom, resp. Slovenskom rozhlase.

 

img

 

Pôsobil ako redaktor jeho literárnej redakcie, dramaturg seriálov, od roku 1994 do roku 1997 bol ústredným riaditeľom Slovenského rozhlasu, neskôr dramaturgom rozhlasových hier. Bol tiež predsedom Spolku slovenských spisovateľov a v rokoch 1994 až 1998 poslancom Národnej rady SR.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ „Je to moje posledné operné predstavenie,“ hovorí Peter Dvorský o novom dokumente režisérky Ivety Malachovskej

 

Ako uvádza RTVS na svojej webstránke, Tužinský bol mimoriadne plodným autorom. Recenzie a literárne eseje a úvahy publikoval v Pravde, Smene, Ľude, Hlase ľudu, Večerníku, v Nových knihách v Literárnom týždenníku. Poviedky najprv uverejňoval časopisecky v Romboide a Slovenských pohľadoch.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies