Hviezdny LeBron James potvrdil, že potiahne v profilige aj 21. sezónu

NETKY.SK • 13 Júl 2023, 08:45 • 2 min
Hviezdny LeBron James potvrdil, že potiahne v profilige aj 21. sezónu

LOS ANGELES - Americký basketbalista LeBron James sa ešte nechystá ukončiť kariéru v NBA.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročný krídelník počas odovzdávania športových cien televíznej spoločnosti ESPN potvrdil, že potiahne v drese Los Angeles Lakers ešte jednu sezónu. James odštartuje už svoju 21. sezónu v zámorskej súťaži.

 

"Nezáleží, koľko bodov získam a čo všetko predvediem na palubovke. Tou hlavnou otázkou pre mňa je - či dokážem hrať naplno, bez toho, že by som sa snažil oklamať tento šport. V deň, keď nebudem môcť odovzdať basketbalu všetko, určite skončím. Ten deň však ešte nenadišiel," vyhlásil hviezdny basketbalista podľa AP. 

Štvornásobný ligový šampión a štvornásobný najužitočnejší hráč súťaže (MVP) prekvapil mnohých, keď po vypadnutí Lakers vo finále Západnej konferencie naznačil, že si nie je istý svojou budúcnosťou. To rozprúdilo špekulácie o jeho možnom ukončení hráčskej kariéry.

 

Najlepší strelec histórie NBA však teraz potvrdil, že plánuje dodržať kontrakt s Lakers, ktorý mu vyprší po sezóne 2023/2024. V nej by si mal zarobiť takmer 47 miliónov dolárov. Kontrakt zahrňuje aj opciu na ďalší ročník, ak by sa ju rozhodol využiť, v sezóne 2024/2025 by mal plat približne 50 miliónov USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies