O'Gradyho vylúčili z komisie športovcov austrálskeho NOV

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 12:49 • 2 min
O'Gradyho vylúčili z komisie športovcov austrálskeho NOV

SYDNEY - Cyklistu Stuarta O'Gradyho vylúčili z komisie športovcov Austrálskeho olympijského výboru (AOC).

slovakia

left justify in out

O členstvo prišiel deň po tom, ako sa priznal, že v roku 1998 absolvoval Tour de France aj s pomocou erytropoetínu. O'Grady len v nedeľu sedemnástou absolvovanou Tour de France zavŕšil svoju cyklistickú kariéru. AOC ho vyzval, aby sám z funkcie odstúpil, to ale 39-ročný účastník šiestich olympijských hier nespravil.

O'Grady pod tlakom správy francúzskej parlamentnej komisie o dopingu na Tour de France 1998 vyhlásil, že dva týždne pred pretekmi užíval EPO. Po nich vraj s dopingom skoncoval. 

O'Grady v roku 1998 jazdil za tím GAN, ktorý neskôr zmenil názov na Crédit Agricole. Bola to druhá z jeho sedemnástich Tour de France. Vyhral na nej jednu etapu a ďalšie tri mal na sebe žlté tričko lídra celkového poradia. V bodovacej súťaži skončil druhý za Ericom Zabelom, ktorý údajne tiež dopoval. Ročník 1998 vošiel do histórie dopingovou aférou tímu Festina, ktorý vylúčili z pretekov. 

Austrálčan sa na olympijských hrách v Aténach 2004 tešil zo zisku zlatej medaily na dráhe v disciplíne madison. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies