Anketa Netky.sk : Ktorú stranu by ste volili v parlamentných voľbách 2020 ?


volby
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
10. dec. 2019Radúz
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
10.11.2019 17:00 Gurmán
Chutné strukovinové recepty
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
10.11.2019 17:00 Gurmán

Chutné strukovinové recepty



BRATISLAVA - Keď nemáte chuť na mäso sú tu strukoviny. Strukoviny sú bohaté na minerálne látky, vitamíny skupiny B a tiež esenciálne mastné kyseliny. Preto by sa mali objavovať v našom jedálničku pravidelne.


Zemiaková polievka s pečeným cícerom

 

Suroviny:

5 ks stredne veľký zemiak, 2 PL rastlinný olej, 1 ks cibuľa, 1 KL soľ, 1 KL rasca, 2 ks bobkový list, 200 ml smotana na šľahanie, podľa chuti ocot, podľa chuti cukor


Pečený cícer:
1 konzerva cícer, 2 PL olivový olej, 2 strúčiky cesnak, 1 KL kurkuma


Na ozdobu:
podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, 1 hrsť petržlenová vňať

 

Postup:

Na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme soľ, rascu, bobkový list a spolu restujeme kým cibuľka nebude priehľadná. Potom prisypeme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni kým zemiaky nezmäknú. Medzitým si v miske zmiešame scedený cícer, olej, pretlačený cesnak, kurkumu, soľ a korenie. Ochutený cícer preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 15 minút. Polievku odstavíme z plameňa, vytiahneme bobkový list a ponorným mixérom rozmixujeme zemiaky do krémova. Hrniec vrátime nad mierny plameň a prilejeme smotanu. Ešte chvíľku prevaríme a potom dochutíme octom a cukrom, prípadne ešte dosolíme. Polievku servírujeme s posekanou petržlenovou vňaťou a aromatickým opečeným cícerom.

 


Sendvič s avokádovo-cícerovou pastou

 

Suroviny:
1 ks avokádo, 200 g cícer, 80 g syr (typ žervé), 100 g biely jogurt, 1 ks jarná cibuľka, 2 strúčiky cesnak, 1 KL soľ, 1/2 KL mleté čierne korenie, 1/2 PL jablčný ocot, 1 hrsť reďkovkové klíčky, 8 plátkov ražný chlieb

 

Postup:
Cícer si namočíme na noc do vody, a potom ho uvaríme do mäkka. Avokádo ošúpeme, dáme do misky spolu so syrom a roztlačíme na kašu. Primiešame biely jogurt. Jarnú cibuľku si nakrájame na malé kúsky a spolu s prelisovaným cesnakom pridáme do zmesi. Osolíme, okoreníme a ochutíme octom. Pripravenú pastu dôkladne premiešame s uvareným cícerom tak, aby sa všetky chute prepojili. Podávame na ražnom chlebíku s čerstvými reďkovkovými klíčkami.

 


Polievka z červenej šošovice a lúpaných paradajok

 

Suroviny:
1 PL olivový olej, 1 ks cibuľa, 3 strúčiky cesnak, 1 ks mrkva, 1 hrnček červená šošovica, 1 konzerva lúpané paradajky, 1 liter zeleninový vývar, 1 KL soľ, 1 KL mletý rímsky kmín, 1 KL kurkuma, podľa chuti čili, 1 téglik pochúťková smotana

 

Postup:
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Cesnak nasekáme. V hrnci si na rozpálenom oleji opečieme cibuľu do zlatista. Postupne pridáme cesnak a mrkvu. Ďalej soľ, korenie, kurkumu a rascu. Všetko spolu krátko restujeme. Pridáme umytú červenú šošovicu a lúpané paradajky. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a varíme približne 30 minút. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme čili. Servírujeme v hlbokej miske a na záver pridáme lyžicu pochúťkovej smotany, ktorá celú polievočku zjemní.

 

 

Dobrú chuť!

 



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  pixabay, internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok