Česká turistka čakala na sanitku takmer hodinu, na gréckom ostrove nakoniec zomrela

NETKY.SK • 28 Jún 2023, 09:50 • 2 min
Česká turistka čakala na sanitku takmer hodinu, na gréckom ostrove nakoniec zomrela

V utorok (27.6.) informoval spravodajský portál RTVS o úmrtí českej turistky na pláži na gréckom ostrove Thasos po tom, čo čakala na záchranku takmer hodinu.

slovakia

left justify in out

Na tragickú udalosť reagovali grécke odbory i ľavicová opozícia, ktorí tvrdia, že za zlé fungovanie záchrannej služby môžu škrty v zdravotníctve. Na celý ostrov je podľa tlače v prevádzke len jedna sanitka, čo predstavuje najmä v lete, kedy je ostrov vyhľadávanou turistickou destináciou, obrovský problém. 

 

Českú turistku vo veku 45 až 50 rokov sa podľa informácií stanice CNN Greece snažila oživiť štvorica rumunských turistov, ktorí čakali na príchod sanitky 51 minút, nakoľko zasahovala na inom mieste na ostrove. 

 

Po úmrtí českej turistky protestovali proti nedostatkom v zdravotníckej službe zástupcovia zamestnancov v zdravotníctve aj krajne ľavicová strana SYRIZA. Ako uviedol zástupca zamestnancov záchrannej služby Kostas Tsitsilikakis, na ostrove sú štyri sanitky, z ktorých sú pre nedostatok personálu až tri mimo prevádzky. Počas minulého týždňa odbory rokovali s vedením ostrova s cieľom zvýšiť počet záchranárov a zabezpečiť tak prevádzku aspoň jednej ďalšej sanitky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies