Odvolá Eduard Heger ministra vnútra Romana Mikulca?

NETKY.SK • 16 Júl 2021, 08:25 • 2 min
Odvolá Eduard Heger ministra vnútra Romana Mikulca?

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Eduard Heger neodvolá ministra vnútra Romana Mikulca.

slovakia

left justify in out

Odpovedal tak na štvrtkovú výzvu predsedu strany Smer - sociálna demokracia Roberta Fica. Líder Smeru žiadal odvolať Mikulca pre nahrávku, v ktorej sa údajne bývalý prezident Finančnej správy František I. rozpráva s bývalým riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry Branislavom Zurianom o úplatku pre súčasného ministra vnútra.

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Ak by mala NAKA informácie, začala by Mikulca vyšetrovať. SMER-SD však naďalej požaduje jeho odvolanie

„Aj keby údajná nahrávka rozhovoru bývalého prezidenta Finančnej správy Františka I. s bývalým riaditeľom NAKA Branislavom Zurianom bola autentická, nie je na nej zaznamenaný žiadny relevantný fakt, na základe ktorého by vznikalo dôvodné podozrenie o korupčnom správaní Romana Mikulca, keď bol na čele vojenskej rozviedky,“ skonštatoval Heger.

Zdôraznil, že jeho vláda na rozdiel od vlád Roberta Fica nijako nezasahuje do práce orgánov činných v trestnom konaní. „Je plne v ich kompetencii, aby v súlade so zákonmi Slovenskej republiky odhaľovali trestnú činnosť, a to bez ohľadu na to, či ju páchajú predstavitelia dnešnej opozície alebo koalície. Zákon platí pre každého rovnako,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies