Ruský kapitán Dzjuba odmietol pozvánku na reprezentačný zraz

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 10:17 • 2 min
Ruský kapitán Dzjuba odmietol pozvánku na reprezentačný zraz

MOSKVA – Hoci bola ruská futbalová reprezentácia kvôli vojnovému konfliktu na Ukrajine vylúčená z kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v Katare, tréner Valerij Karpin plánuje zvolať svojich zverencov do Moskvy, kde chce odohrať prípravný zápas. Počítať však nemôže s kapitánom Arťomom Dzjubom.

slovakia

left justify in out

Karpin najskôr novinárom prezradil, že tridsaťtriročný útočník nechce byť nominovaný kvôli situácii na Ukrajine, kde má rodinu. Samotný Dzjuba však pre server sport-express.ru poskytol iné stanovisko. „K národnému tímu sa nepripojím kvôli rodinným a nie politickým dôvodom. Nechcem ale zachádzať do podrobností. Radšej budem teraz s rodinou. Zdá sa, že došlo k nedorozumeniu.“

 

 

Dzjuba už na začiatku mesiaca nazval vojnu desivou a odsúdil ju, zároveň však kritizoval údajnú diskrimináciu ruských športovcov, ktorí čelia sankciám a sú vylučovaní zo súťaží na celom svete. Ruská reprezentácia navyše nemôže hrávať medzištátne zápasy. V play-off kvalifikácie MS mala pôvodne nastúpiť proti Poľsku, ktoré po vyradení súpera postúpilo do finále, kde sa stretne s lepším z dvojice Švédsko – Česká republika. Ruský zväz napadol rozhodnutie FIFA u športovej arbitráže CAS. Karpin povolal svojich hráčov do Moskvy v termíne od 21. do 27. marca.

 

 

Útočník Zenitu Petrohrad bol pred dvomi rokmi na istý čas vyradený z reprezentácie po tom, ako sa na verejnosť dostalo jeho intímne video, na ktorom sa uspokojuje pri televíznom vystúpení moderátorky Mashy Orzulovej. Takmer dva metre vysoký forward strávil celú svoju kariéru v ruských kluboch, s futbalom začínal v Spartaku Moskva a po hosťovaniach v Tomsku a Rostove zamieril v roku 2015 do Zenitu. V roku 2018 si odskočil na krátke hosťovanie do Arsenalu Tula.

 

 

Rekordman v počte strelených gólov v lige (147) debutoval v seniorskej reprezentácii v roku 2011 a svoju krajinu reprezentoval na dvoch európskych šampionátoch (2016, 2020), ako aj na domácich majstrovstvách sveta v roku 2018. V drese národného tímu odohral 55 zápasov a zaznamenal 30 presných zásahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona