Od nového roka zahynulo na cestách 128 ľudí

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 09:56 • 2 min
Od nového roka zahynulo na cestách 128 ľudí

BRATISLAVA - Pri dopravných nehodách zahynulo od januára do 28. júla tohto roku 128 osôb.

slovakia

left justify in out

Ako na svojej internetovej stránke informovalo ministerstvo vnútra, oproti rovnakému obdobiu za minulý rok to znamená pokles o 17 prípadov. Ťažké zranenia utrpelo pri dopravných nehodách 550 osôb, čo je o 66 menej. Oproti rovnakému obdobiu za uplynulý rok klesol podľa policajných štatistík aj počet ľahkých zranení pri nehodách. Tých za sedem mesiacov evidujú 2 936, čo predstavuje pokles o 113. Od januára do konca júla evidujú policajti 7 280 dopravných nehôd.

 

Najviac úmrtí pri dopravných nehodách eviduje polícia v Žilinskom kraji, konkrétne 26. Najmenej, konkrétne osem, zaznamenali v Trenčianskom kraji. V priebehu samotného mesiaca júl zahynulo podľa polície pri nehodách 14 osôb, v dvoch prípadoch išlo o chodcov, ďalej o dvoch cyklistov a troch motocyklistov. "Drvivá väčšina týchto najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky si vlastnú smrť zapríčinila nedisciplinovaným správaním sa sama. Policajný zbor svoj dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky zameriava aj na týchto účastníkov, no bez pomoci a tolerancie ich samotných to nie je vždy možné," upozorňuje polícia.

 

Keďže počet dopravných nehôd v auguste 2014 oproti predchádzajúcim rokom stúpol, polícia sa v priebehu augusta chystá zvýšiť dohľad nad bezpečnosťou cestnej premávky. Zameria sa na kontrolu najrizikovejších dopravných úsekov, kontrolu prítomnosti alkoholu u vodičov, ale aj na bezpečnosť chodcov, cyklistov a motocyklistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies