Obvinený Pistorius mal na súde hlavu v dlaniach a plakal

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 19:34 • 2 min
Obvinený Pistorius mal na súde hlavu v dlaniach a plakal

PRETÓRIA - S hlavou v dlaniach a so slzami v očiach počúval Oscar Pistorius na súde v Pretórii hrozné detaily smrti jeho priateľky Reevy Steenkampovej.

slovakia

left justify in out

Bývalý olympionik a paralympionik je obvinený z vraždy modelky, ktorú zastrelil 14. februára 2013. 
      

Pistorius pôsobil počas prvej časti dvojdňového súdneho pojednávania pokojne, emócie prejavil až počas toho, keď súd líčil detaily hrozného činu. Postihnutý športovec stále trvá na verzii, že svoju priateľku nezabil úmyselne, ale ju zastrelil cez kúpeľňové dvere v domnienke, že ide o zlodeja. Obžaloba tvrdí, že išlo o vraždu a prokurátor žiada pre 27-ročného Pistoriusa doživotný trest. 
      

Obhajca juhoafrického atléta spochybnil v utorok dôveryhodnosť výpovede prvej svedkyne. Univerzitná profesorka Michelle Burgerová pred súdom vypovedala, že počula v osudnú noc krik a výstrely z domu Pistoriusa. Na konci viac ako štvorhodinového krížového výsluchu sa svedkyňa v súdnej sieni rozplakala. Obhajca Barry Roux poukázal na rozdiely jej výpovedí na polícii a pred súdom. Spochybnil tiež, že zo vzdialenosti 177 metrov mohla detailne počuť výkriky a streľbu. "Viem, ako znie v noci výstrel z pištole. Bola pokojná noc, okná sme mali otvorené," povedala Pistoriusova susedka. Trvala na tom, že počula najprv výkriky muža a potom ženy o pomoc. 
      

Súd vypočul aj ďalšiu susedu Estelle van der Merweovú, ktorá tvrdila, že z domu v osudný deň počula hádky. "Z miesta, kde som sedela sa zdalo, ako keby sa dvaja ľudia hádali. Nebola som však schopná rozoznať oba hlasy," uviedla svedkyňa. 
      

Pistoriusov prípad pripomína súd s bývalým hráčom amerického futbalu O.J. Simpsona, ktorého pred dvomi desaťročiami obvinili zo zabitia manželky. Simpson napokon za mreže nešiel, ale na súdnych trovách zaplatili podľa zámorských médií okolo 33,5 milióna dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies