Obrovský požiar pri Bratislave. V Rovinke vypukol rozsiahly požiar: Viac ako 100 hasičov likviduje horiace peklo.

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 11:50 • 2 min
Obrovský požiar pri Bratislave. V Rovinke vypukol rozsiahly požiar: Viac ako 100 hasičov likviduje horiace peklo.

Bratislava - V Rovinke v okrese Senec vypukol vo štvrtok ráno požiar v areáli firmy na Majerskej ulici. Na mieste zasahujú záchranné zložky. Na svojom webe o tom informuje obec.

slovakia

left justify in out

Pri požiari zasahuje viac ako 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili sklad s polyetylénom a paletami," informovala o tom TASR hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.
Polícia na sociálnej sieti informuje, že podľa doterajších zistení nemá ísť o zdraviu škodlivé alebo výbušné látky. K zraneniu osôb nedošlo. "Na mieste sa nachádza niekoľko hliadok polície, ktoré usmerňujú dopravu, preto apelujeme na vodičov, aby sa pri prejazde uvedeným úsekom riadili ich pokynmi. Presné príčiny vzniku požiaru budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla polícia.

Obec pre hustý čierny dym odporúča obyvateľom pozatvárať si okná a obmedziť pohyb vonku.
"Hasíme aj pomocou výškovej techniky," ozrejmili hasiči. Na miesto smerujú aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Nitre. "Z dôvodu silného zadymenia budú vykonávať merania kvality ovzdušia v okolí," vysvetlila Križanová. Bratislavské Podunajské Biskupice informovali, že dym z požiaru možno už pozorovať aj nad ich mestskou časťou. Obyvateľom spoločne s obcou Dunajská Lužná, ktorá s Rovinkou taktiež susedí, odporučili pozatvárať na nevyhnutne potrebný čas okná a nevetrať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies