Úrady zhabali 750 kusov slonoviny, zatkli dvoch Vietnamcov

NETKY.SK • 31 Január 2019, 17:55 • 2 min
Úrady zhabali 750 kusov slonoviny, zatkli dvoch Vietnamcov

KAMPALA - Ugandské úrady zhabali 750 kusov slonoviny a tisíce šupín afrických šupinavcov, ktoré boli prevážané cez túto juhoafrickú krajinu zo susedného Južného Sudánu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s týmto kontrabandom, ktorý bol ukrytý medzi kusmi dreva prevážaného v troch nákladných kontajneroch, boli zadržaní dvaja Vietnamci.

 

Ide o jednu z najväčších zásielok tohto druhu zaistenú je v Ugande v posledných rokoch. Podľa úradov pochádzal kontraband pravdepodobne z Konžskej demokratickej republiky (KDR).

 

 

Uganda je využívaná ako tranzitná krajina pre prepravu ilegálnych nákladov z východu KDR, kde už roky prebiehajú boje povstalcov a vládnych jednotiek.

 

Pytliaci ohrozujú v Afrike existenciu slonov i nosorozčov, ktorých počet sa v uplynulých rokoch výrazne znížil. Slonie kly a nosorožie rohy sa exportujú predovšetkým do Ázie, kde sa využívajú v rezbárstve i tradičnej medicíne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona