Štyri stratené body môžu mrzieť ešte viac. Slováci v Trnave porazili Rusko

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 06:05 • 2 min
Štyri stratené body môžu mrzieť ešte viac. Slováci v Trnave porazili Rusko

Zverenci trénera Štefana Tarkoviča po remíze v Nikózii s domácim Cyprom 0:0 a potom v Trnave s Maltou 2:2 bodovali v utorok večer naplno, keď rovnako na Štadióne Antona Malatinského v Trnave zdolali výber Ruska 2:1. Aspoň čiastočne tak odčinili stratu 4 bodov z predchádzajúcich zápasov.

slovakia

left justify in out

Zárovn sú naši reprezentatnti v H-skupine posledným tímom, ktorý doposiaľ neprehral. Aj vzhľadom na predchádzajúce remízy Slovákov so súpermi z nižších poschodí rebríčka FIFA boli pred utorkovým súbojom favoritmi Rusi, no slovenské družstvo sa dokázalo zomknúť  a v zápase s favoritom  pripísalo si všetky tri body.

Obe mužstvá sa od úvodu pozorne bránili a gólmani boli dlho bez práce.  V 38. minúte prišiel rohový kop Róberta Maka  a gólová hlavička stopéra Milana Škriniara, pre ktorého to bol len druhý presný zásah v národnom mužstve. Brankár Dušan Kuciak  v 78. minúte strelu jedného z hostí vyrazil len pred seba a brazílsky rodák Fernandes doťukol loptu do slovenskej bránky. Slovenská odpoveď na seba nenechala dlho čakať.

 

Róbert Mak prakticky z protiútoku  prebral loptu od Tomáša Hubočana, okolo brániacich Rusov sa prebojoval do výhodnej streleckej pozície a po trávniku k žrdi prekonal gólmana Antona Šunina.

 



"Gól proti Rusku mi chutí. Tento triumf sme veľmi potrebovali. Víťazstvo sme si zaslúžili, aj keď to nebol príliš pekný futbal. Bojovali sme však a berieme tri body. Po prvých dvoch dueloch sme mali medzi sebou veľa rozhovorov, museli sme niečo zmeniť. Rusi majú fazónu, hrajú pekný futbal, no dnes sme im to poriadne sťažili. Nevedeli veľmi, čo majú robiť. Myslím si, že na ihrisku sme nechali všetko a som z toho veľmi šťastný," povedal po súboji Róbert Mak pre RTVS. 

 

"Zápas sa odvíjal tak, ako sme očakávali. Chcem vyzdvihnúť reakciu hráčov po dvoch zápasoch, ktoré nám predtým nevyšli, vyzliekli nás do naha a po ktorých sme boli pod oprávennou kritikou. Pre mňa bol dôležitý aj spôsob, nielen výsledok, tento tím ukázal, že má charakter," komentuje výkon našej reprezentácie jej tréner.

 

“Slovákov sme nepodcenili, ani nás neprekvapili taktikou či nejako inak. Boli dobre nastavení a dokázali, že sú na európskej úrovni. Vedeli sme, že majú dobrých hráčov a silné štandardné situácie. Po jednej sme aj inkasovali, potom hral súper na protiútoky," vyhlásil po zápase tréner hostí Stanislav Čerčešov.

 

 

 časť kvalifikácie o postup na MS 2022 pokračuje až v septembri. Slováci sa 1. septembra predstavia v Slovinsku, o tri dni neskôr doma privítajú Chorvátov a o ďalšie tri dni neskôr aj Cyprus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies