Premiér Heger je najdôveryhodnejším členom vlády, na chvoste skončil Igor Matovič

NETKY.SK • 24 Apríl 2022, 15:23 • 2 min
Premiér Heger je najdôveryhodnejším členom vlády, na chvoste skončil Igor Matovič

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) je najdôveryhodnejším spomedzi vládnych predstaviteľov. Ukázal to prieskum agentúry Focus pre TV Markíza. Dôveru mu vyjadrilo 33 percent opýtaných, nedôveruje mu 67 percent Slovákov.

slovakia

left justify in out


Za premiérom skončil minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) s dôverou 31 percent respondentov. Naopak, nedôveruje mu 59 percent opýtaných. Na prvých priečkach sa drží aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) s rovnako 31 percentami a o niečo vyššou nedôverou Slovákov uzatvára prvú trojicu.

 

img


V prvej päťke nasleduje šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (31 %) a minister životného prostredia za OĽaNO Ján Budaj (30 %).

Prieskum tiež ukázal, že ľudia najmenej dôverujú ministrovi financií Igorovi Matovič. Jedenásť percent opýtaných mu vyjadrilo dôveru, pričom 88 percent opýtaných mu nedôveruje. Je to najvyššie číslo spomedzi všetkých členov Hegerovho kabinetu.

 

img

​Agentúra Focus realizovala prieskum v období od 30. marca do 6. apríla na vzorke 1 007 respondentov, teda predtým, ako premiér Heger navštívil Ukrajinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies