Oboch súperov vypol v 1. kole, teraz dostal životnú šancu: Hlavný zápas RFA 13 ponúkne európsku extratriedu!

NETKY.SK • 13 November 2023, 18:00 • 2 min
Oboch súperov vypol v 1. kole, teraz dostal životnú šancu: Hlavný zápas RFA 13 ponúkne európsku extratriedu!

BRATISLAVA - Maďarský bojovník Dominik Bereczki sa ukázal fanúšikom RFA v úžasnom svetle. Vo svojich oboch vystúpeniach nedal svojim súperom žiadnu šancu a pripísal si dva expresné knokauty. Teraz sa posunul ešte o úroveň vyššie a v súboji o titul kráľa pod Real Fight pravidlami vyzve Chorváta Tea Mikeliča.

slovakia

left justify in out

Bojové umenia ako vyslobodenie

Bereczki sa k bojovým športom dostal skrz postojové disciplíny, ktorým sa naplno venuje aj dodnes. Po náročnom detstve dali jeho životu presne to, čo potreboval. „Bojové umenia sa dostali do môjho života, keď som mal 14 rokov. Začal som sa učiť boxovať a potom som presedlal na Muay Thai. Po období náročného detstva, bojové umenia nasmerovali môj život na disciplinovaný spôsob,“ povedal o svojich začiatkoch.


 
Celú svoju kariéru sa venuje výlučne postoju, no štart v MMA zatiaľ ešte nevýlučil. „V prvom rade sa sústredím na tento zápas. Potom uvidíme, čo príde, a budeme pokračovať správnym smerom,“ povedal pred zápasom s Teom Mikeličom.

Raketový vstup

Prvýkrát sa v rámci organizácie RFA predstavil Bereczki v súboji s Jakubom Kadášom, ktorý bol výrazne favorizovaný. Bereczki však už od prvý sekúnd ukazoval, že predzápasové predpoklady sú v tomto prípade na míle ďaleko od reality. Kadáša poslal niekoľkokrát k zemi už v 1. kole a pripísal si výhru na KO. Rovnako dopadol aj jeho ďalší zápas doma v Budapešti, keď Poliaka Dziudu vybavil už v prvej minúte.


 
„Pripravujem sa na každý svoj zápasy, ako keby bol ten najťažší. Ak si ale musím vybrať, môj debut v RFA bol náročnejší, pretože to bol môj prvý zápas v malých rukaviciach a bookmakeri mi dali kurz niečo vyše 6.00,“ porovnal oba svoje duely v RFA.

Prvý zahraničný šampión?

Zo zápasu Bereczki vs. Mikelič vzíde historicky prvý šampión RFA mimo Českej a Slovenskej republiky. Tento štatút by znamenal pre Bereczkeho veľa: „Bola by to pre mňa česť a veľký krok byť práve tým prvým,“ povedal pred svojím zápasom, ktorý prebehne 25.11. v Budapešti. Vstupenky na podujatie sú dostupné v sieti Ticketportal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies