Slovenský hokej má nové trápenie. Prečo Liptovský Mikuláš nenastúpil v Detve?

NETKY.SK • 13 November 2020, 19:41 • 2 min
Slovenský hokej má nové trápenie. Prečo Liptovský Mikuláš nenastúpil v Detve?

Zaujímavá situácia nastala v piatok v extraligovom hokeji. Zápas Tipos Extraligy medzi hokejistami Detvy a Liptovského Mikuláša bol odložený.

slovakia

left justify in out

„Dôvodom je, že vedenie klubu preregistrovalo všetkých hráčov do klubu, ktorý nemá pridelenú licenciu,“ informoval klub na sociálnej sieti. Primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč na sociálnej sieti priniesol aj informáciu o konzultácii s Výkonným výborom Slovenského zväzu ľadového hokeja.

 

„Informoval som členov výboru opätovne o situácii v klube MHK32. Sezónu 2019/2020 a najmä jej záver sme dohrali len vďaka mimoriadnej finančnej podpore mesta. Napriek kovidovej situácii sa nám podarilo pre zachovanie hokeja v Liptovskom Mikuláši nájsť nového strategického partnera, ktorým je ŠK32 Liptovský Mikuláš,“ napísal s tým, že má ísť o seriózneho partnera, ktorý dokáže udržať extraligu na Liptove.

 

 

Mesto je aj vzhľadom na pandémiu v horšej kondícii. „Na udržanie hokeja je potrebný prevod licencie z MHK32 na ŠK32 v súlade so zmluvou o prevode časti podniku. O tejto skutočnosti som informoval vo viac ako 90 minútovej videokonferencii členov výkonného výboru,“ napísal s tým, že odpoveď od SZĽH stále nemali. Preto konali v dobrej viere. No má to jasný následok.

 

„Požiadali sme o preregistrovanie hráčov na klub ŠK32 Liptovský Mikuláš. Nie je preto možné dnes nastúpiť na dnešný zápas s Detvou,“ vysvetlil s dôvetkom, že klub ŠK32 nemá licenciu na extraligu. Šéf radnice však verí, že situácia sa vyrieši v prospech liptovského hokeja.

 

 

„Ako primátor sa osobne vkladám do riešenia tejto situácie a v pondelok sa osobne stretnem s p. Miroslavom Šatanom, aby sme spolu našli riešenie,“ dopĺňa status na stránke Ján Blcháč - z denníka primátora. Koncom septembra už prevod licencie však nebol odsúhlasený, podľa SZĽH tak urobil pre námietky kontrolóra mesta Liptovský Mikuláš „a tiež z dôvodu podozrenia z pokusu zbaviť sa vzniknutého dlhu na starom subjekte“.

 

SZĽH dodáva, že to robí aj pre zamedzenie takémuto možnému správaniu. „MHK 32 Liptovský Mikuláš však súťažnú licenciu má a nič mu nebráni v tom, aby v lige pokračoval,“ uzatvára zväz v stanovisku s dôvetkom, že si to interne musia vyriešiť na Liptove. SZĽH verí, že extraliga tu bude pokračovať. Prečítajte si aj o zápase Detva - Liptovský Mikuláš počas Kaufland Cupu, keď zažiaril brankár Kozel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies