Obchodníci plánujú podať žalobu na japonskú burzu Coincheck

NETKY.SK • 14 Február 2018, 12:48 • 2 min
Obchodníci plánujú podať žalobu na japonskú burzu Coincheck

TOKIO – Desať obchodníkov s kryptomenami sa chystá podať žalobu na burzu Coincheck kvôli zmrazeniu výberu prostriedkov. K žalobe má dôjsť vo štvrtok 15.februára na okresnom súde v Tokiu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Japonská burza zmrazila všetky výbery, keď sa minulý mesiac stala cieľom hackerského útoku, pri ktorom bolo odcudzených 500 miliónov tokenov kryptomeny NEM v hodnote približne 530 miliónov USD.

 

Právny zástupca navrhovateľov Hiromu Mochizuki uviedol, že v žalobe budú žiadať burzu Coincheck, aby umožnila obchodníkom vybrať svoje kryptomeny do peňaženky mimo burzy. Zároveň dodal, že sa môže objaviť druhá žaloba na náhradu škody, ktorá vznikla v dôsledku napadnutia burzy hackermi.

 

img

 

Ako sme vás už informovali, burza Coincheck ešte 27. januára oznámila, že plánuje odškodniť svojich zákazníkov, ktorí boli postihnutí stratou NEM.

 

Japonská agentúra pre finančné služby (FSA) uskutočnila 2. februára inšpekciu burzy Coincheck. Stalo sa tak ešte pred konečným termínom, ktorý bol stanovený na 13.februára, dokedy mala burza podať správu o hackerskom útoku a zároveň aj o tom, ako zvýšia svoje zabezpečenie, aby zabránili podobným útokom v budúcnosti. Všetky burzy s kryptomenami v Japonsku teraz musia predložiť FSA aj správu o riadení rizík.

 

img

 

Japonsko je jednou z prvých krajín na svete, ktoré prijali kryptomeny. V apríli 2017 krajina uznala Bitcoin ako zákonnú platobnú metódu a od septembra 2017 aktívne reguluje trh tým, že kontroluje vydávanie licencií burzám s kryptomenami.

 

V roku 2014 došlo k veľkej krádeži Bitcoinov na inej japonskej burze Mt. Gox, ktorá však dnes už nefunguje. Pri útoku na túto burzy neznámi páchatelia ukradli 850.000 Bitcoinov, ktoré v tom čase mali hodnotu 480 miliónov dolárov (dnes by mali hodnotu 7,5 miliardy USD). Hackerský útok na burzu Coincheck sa stal najväčším na svete, pri ktorom páchatelia dokázali odcudziť kryptomenu NEM v hodnote približne 530 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies