Verstappen cíti po kontakte s Hamiltonom krivdu a nedostatok rešpektu

NETKY.SK • 20 Júl 2021, 11:47 • 2 min
Verstappen cíti po kontakte s Hamiltonom krivdu a nedostatok rešpektu

Po veľkej nehode Maxa Verstappena počas pretekov VC Veľkej Británie na okruhu Silverstone to s priebežným lídrom šampionátu F1 nevyzeralo najlepšie.

slovakia

left justify in out

Poradca stajne Red Bull Racing Honda Helmut Marko však uviedol situáciu na pravú mieru. 

 

"Mysleli sme si, že bude z toho tvrdého nárazu úplne stuhnutý, ale má len menšiu bolesť v krku. Inak je všetko v poriadku," uviedol rakúsky expert v rozhovore pre RTL.


Holandský líder seriálu sa na konci prvého kola nedeľňajších dramatických pretekov dostal do kolízie s úradujúcim šampiónom Britom Lewisom Hamiltonom, ktorého neskôr penalizovali desiatimi sekundami za agresívny štýl jazdy.

 

 

Verstappen v rýchlosti 290 km/h narazil do bariéry s pneumatikami, pričom v danom okamihu na neho pôsobila sila s veľkosťou 51G, teda 3 600 kg. Z auta vyšiel po vlastných, ale zjavne otrasený zamieril na vyšetrenia do nemocnice v Coventry.

 

Odtiaľ sa v sprievode otca Josa presunul do hotelovej izby. "Nemocnicu opustil bez vážnych zranení, v hoteli s ním cez noc zostal otec, ale to len z bezpečnostných dôvodov," uviedol Helmut Marko.

 

img


Niekdajší pilot formuly 1 vyčíslil škodu, ktorú utrpel Red Bull, keď traťoví zamestnanci odvážali zvyšky Verstappenovho monopostu. "Momentálne to vyzerá na trištvrte milióna eur. A zatiaľ nevieme, či budeme môcť zachrániť aspoň motor Honda z vraku auta," vyhlásil 78-ročný rodák z Grazu, ktorému sa počas profesionálnej kariéry podarilo vyhrať aj 24-hodinovku v Le Mans. 

 

img

 

Reakcie oboch pilotov
Verstappen sa na sociálnej sieti vyjadril, že sa mu nepáčilo ako Hamilton oslavoval triumf v Silverstone v čase, keď on musel podstúpiť odborné vyšetrenia v nemocnici a nemohol s ním reálne súperiť na trati. Označil to ako nedostatok rešpektu voči jeho osobe.

 

 

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton reagoval tým, že sa nemá za čo ospravedlňovať lebo agresívnu jazdu v štýle koleso na koleso predviedli obaja aktéri. Neskôr pre Autosport vyhlásil, že nechce, aby tento incident porušil vzájomnú úctu medzi dvoma najväčšími rivalmi v boji o titul.
 

 

Z tohto incidentu by sme sa mali obaja poučiť, aby sa do budúcna rozhodovalo radšej na trati, ako len odstúpením zo závodu. Nestáva sa, že takéto veci spôsobí len jeden vodič. Preto by sme sa mali obaja s Maxom poučiť a zachovať si vzájomný rešpekt do budúcnosti," doplnil Lewis Hamilton na záver.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies