Primátor Bratislavy Vallo: "Obnova časti Vajnorskej radiály obmedzí električkovú dopravu"

NETKY.SK • 2 Október 2023, 16:30 • 2 min
Primátor Bratislavy Vallo: "Obnova časti Vajnorskej radiály obmedzí električkovú dopravu"

BRATISLAVA - V bratislavskom Novom Meste budú od štvrtka (5. 10.) rekonštruovať Vajnorskú električkovú radiálu, a to od zastávky Tomášikova až po Zlaté piesky. Pre práce nebudú v tomto úseku jazdiť električky. Obmedzenie potrvá dva mesiace. Dostupná bude náhradná autobusová doprava. Na pondelkovom brífingu o tom informoval primátor Bratislavy Matúš Vallo.

slovakia

left justify in out

Obmedzená bude premávka električiek číslo 4. Ako náhrada budú zabezpečené autobusy číslo X4, ktoré budú jazdiť medzi Železničnou stanicou Nové Mesto a Zlatými pieskami. Zároveň bude autobusová linka číslo 53 posilnená a mierne bude upravená trasa linky číslo 57.

 

"Oprava časti Vajnorskej radiály, ktorá spája Trnavské mýto s priemyselnou zónou v Novom Meste a rekreačnou oblasťou Zlaté piesky je už nevyhnutá a nemožno ju odkladať. Za vyše 30 rokov si táto dôležitá trať prešla len jednou úsekovou opravou v roku 1993. Jej stav je dlhodobo nevyhovujúci," vysvetlil Vallo.

 

Cieľom rekonštrukcie je podľa primátora aj zabezpečiť cestujúcim bezbariérové prístupy, nové prístrešky, informačné tabule a znížiť hluk premávky električky. Celková stavba bude trvať do júna 2024, obmedzenia pre cestujúcich majú byť do decembra tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies