Tohtoročné OH v Tokiu budú bez Petra Sagana! Svoj štart na pretekoch zrušil pre problémy s kolenom

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 11:46 • 2 min
Tohtoročné OH v Tokiu budú bez Petra Sagana! Svoj štart na pretekoch zrušil pre problémy s kolenom

BRATISLAVA - Slovenskí fanúšikovia prišli o jeden z magnetov sledovanosti na blížiacich sa olympijských hrách v Tokiu. Peter Sagan sa ich pre problémy s operovaným kolenom nezúčastní.

slovakia

left justify in out

Na pretekoch s hromadným štartom ho nahradí Lukáš Kubiš. Informoval o tom web olympic.sk. O zmenu nominácie už oficiálne požiadal Slovenský zväz cyklistiky. Slovensko budú 24. júla na trati pod horou Fudži reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.

 

 

"Aj keď okolnosti boli aké boli, som rád, že sa mi podarilo nominovať na OH dokonca hneď pri mojej prvej šanci. Veľmi som šťastný a hrdo budem reprezentovať Slovensko na takomto vrcholnom fóre. S aktuálnou formou sme spokojní, aj keď to ešte, samozrejme, musíme ďalej ladiť. Ďakujem za podporu všetkým. Petrovi prajem skoré zotavenie a návrat do sedla i na pódiá. A držte nám prsty," uviedol Lukáš Kubiš počas utorkového tréningu.

 

img


Peter Sagan sa po odstúpení z Tour de France podrobil v Monaku menšej operácii kolena, ktoré si zranil po páde v šprintérskom závere 3. etapy, keď ho k zemi zrazil Caleb Ewan. Keďže sa v Saganovom kolene objavila infekcia, pred 12. etapou "Starej dámy" z podujatia odstúpil. 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Tour de France: Peter Sagan odstúpil z pretekov pre problémy s kolenom!


"V 3. etape som si udrel koleno o prevodník, ktorý sa mi zarezal do kože nad jabĺčkom a zanechal hlbokú ranu. Tú sme vyčistili, ako to bolo najviac možné, aby sme zabránili infekcii pre nečistoty z oleja na reťazi. Po zopár dňoch sa však vytvoril zápal v synoviálnej burze na vrchu jabĺčka a nanešťastie antibiotiká nezabránili infekcii. Jedinou možnosťou bolo skončiť na Tour de France a ísť na operáciu,“ informoval Sagan v príspevku na Facebooku.

 

img

 

"Momentálne sa cítim dobre a o pár dní budem môcť opäť trénovať na svojich valčekoch. Ak pôjde všetko dobre, začnem už čoskoro jazdiť po ceste," doplnil Sagan v príspevku na sociálnej sieti.

 

Infekcia síce nezasiahla kolenný kĺb, avšak chirurgický zákrok a zdravotné problémy Saganovi znemožnili štartovať na tohtoročných OH v Tokiu.

 

img

 

Sagan sa doteraz predstavil v cestnej cyklistike na olympijských hrách v Londýne 2012 a v horskej cyklistike štartoval v Riu de Janeiro 2016. V Londýne skončil na 34. mieste a v Riu na 35. priečke.
 

Prečítajte si tiež: Tour de France: Peter Sagan mal v dnešnej etape našliapnuté na víťazstvo. K zemi ho však poslal Caleb Ewan



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies