Ukrajinská spoločnosť požiadala o registráciu ruskej vakcíny Sputnik V

NETKY.SK • 2 Január 2021, 11:53 • 2 min
Ukrajinská spoločnosť požiadala o registráciu ruskej vakcíny Sputnik V

KYJEV - Charkovská farmaceutická spoločnosť Biolek predložila orgánom Ukrajiny dokumenty o štátnej registrácii ruského lieku na koronavírus Sputnik V na jeho výrobu v krajine a očkovanie občanov. Vyhlásil to šéf politickej rady ukrajinskej strany Opozičná platforma – pre život Viktor Medvedčuk.

slovakia

left justify in out

Oficiálna požiadavka 

"30. decembra 2020 Charkovská spoločnosť Biolek, ktorá je jedným z lídrov farmaceutického priemyslu na Ukrajine a má dostatočné výrobné kapacity a kvalifikovaný personál na výrobu vakcíny proti COVID-19, podala žiadosť na ministerstvo zdravotníctva Ukrajiny a Štátne expertné centrum ministerstva zdravotníctva o štátnu registráciu lieku – vakcíny proti koronavírusu Sputnik V na zabezpečenie očkovania občanov Ukrajiny," uviedol Medvedčuk a podotkol, že dokumenty boli predložené na účely výroby vakcíny ako aj očkovania občanov Ukrajiny.

 

img

 

Výroba a dodanie vakcíny 

Prenos bunkovej línie na výrobu vakcíny Sputnik V z Ruska na Ukrajinu sa môže uskutočniť za dva týždne a zahájenie jej výroby bude trvať tri až šesť mesiacov, uviedol Medvedčuk.  

 

"Sputnik V je jediná vakcína vyvinutá Národným výskumným centrom pre epidemiológiu a mikrobiológiu Gamaleya, na rozdiel od všetkých ostatných vývojárov na svete, dala povolenie na prenos technológie a prenos bunkovej línie na výrobu vakcíny do ukrajinského podniku – charkovskej farmaceutickej spoločnosti Biolek." 

 

img

 

"Tento prenos je možné vykonať do dvoch týždňov a organizovať výrobu vakcíny – do troch až šesť mesiacov," poznamenal Medvedčuk.

 

Negatívna reakcia bude odsúdeniahodná

Podľa jeho názoru možné odmietnutie ukrajinských orgánov zaregistrovať Sputnik V bude naznačovať "zločinecké úmysly" Kyjeva pripraviť svojich občanov o potrebnú ochranu pred koronavírusom.

 

img

 

"Odmietnutie orgánov alebo akákoľvek prekážka v zákonnom postupe registrácie vakcíny proti COVID-19 Sputnik V na Ukrajine bude naznačovať kriminálny úmysel orgánov znemožniť ukrajinským občanom o právo na lekársku ochranu proti koronavírusu – tejto pliage 21. storočia," myslí si politik.

 

Zdroj: https://go.tass.ru/obfD

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies