Robert Burian prináša remix legendárnej skladby

NETKY.SK • 13 December 2021, 10:00 • 2 min
Robert Burian prináša remix legendárnej skladby

BRATISLAVA - Slovenský DJ a producent Robert Burian si pripravil nový remix známej skladby Zima na saniach.

slovakia

left justify in out

Pôvodnú skladbu naspieval Michal Dočolomanský v roku 1977. Existuje viacero verzií, no tohtoročnú pripravil slovenský DJ a producent Robert Burian,  a to hneď v dvoch verziách, pre rádiá a pre tanečné parkety.  

 

Zima je jedným z mojich obľúbených ročných období a vždy mi premieta film z čias, keď som bol ešte dieťa a tešil som sa už len z toho, že napadol sneh. Tešil som sa, že je všetko krásne biele a jediné, čo som mal na starosti, bolo vytiahnuť sánky a vychutnať si úžasný detský svet, na ktorý budem vždy rád spomínať,“ uviedol Burian a dodal: „K tomuto obdobiu v mojom živote sa viažu aj spomienky na pesničky, ktoré poznáme snáď všetci a ja som úprimne rád, že ich legendy slovenskej populárnej hudby zložili. Každá z týchto skladieb, ktorá vznikla v minulom storočí, bola jedinečná, a tým, že ja doslova zbožňujem ten magický zážitok, ktorý mi tieto skladby zakaždým prinášajú, tak som sa rozhodol pripomínať ich v podobe remixov všetkým generáciám.

 

Skladba Zima na saniach je na jednej strane veľkou radosťou pre Roberta Buriana, no na druhej strane je to jedna z najnáročnejších remixových prác. „Bigband je špecifický v tom, že každý jeden tón každého jedného nástroja musím pochopiť a spracovať tak, aby bol výsledok prejavom úcty voči pôvodnému autorom Pavlovi Zelenayovi a Tomášovi Janovicovi,“ uviedol producent. Aj s ohľadom na náročnosť prípravy prichádza remix krátko pred Vianocami.

 

Robert Burian feat. Michal Dočolomanský – Zima na saniach (Radio Remix)

 

Možno vás zaujme: Introspektívne a príliš špecifické myšlienkové pochody nie sú ojedinelé. Nie ste v tom sami!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies