Zrútenie žeriavu na stavenisku v Indii si vyžiadalo 17 obetí

NETKY.SK • 1 August 2023, 14:15 • 2 min
Zrútenie žeriavu na stavenisku v Indii si vyžiadalo 17 obetí

NAÍ DILLÍ — Najmenej 17 ľudí prišlo o život pri páde žeriavu na stavenisku v indickom meste Bombaj. V utorok o tom informovali záchranné zložky. Obeťami sú stavební robotníci, ktorí pracovali na výstavbe novej diaľnice.

slovakia

left justify in out

Žeriav sa v noci zrútil na veľké betónové platne, pričom úlomky zasiahli robotníkov, ktorí sa v blízkosti žeriavu práve nachádzali. Indické záchranné zložky uviedli, že sa im zatiaľ podarilo spod trosiek vytiahnuť 17 mŕtvych tiel. Tri zranené osoby boli prevezené do nemocnice. Indický premiér Naréndra Módí vyjadril sústrasť rodinám obetí a nariadil, aby im bolo vyplatené odškodnenie.

 

Stavba diaľnice Sámruddí, ktorá bude spájať Bombaj s mestom Nágpur, je súčasťou rozširovania cestnej infraštruktúry v Indii.

 

Agentúra AFP konštatuje, že nehody na staveniskách sú v tejto ázijskej krajine pomerne bežné. Vlani v októbri zahynulo pri zrútení mosta v provincii Gudžarát 130 ľudí. Most sa zrútil krátko po tom, čo ho opravili. V roku 2016 sa na rušnú ulicu v Kalkate zrútila estakáda, incident si vyžiadal 26 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj TASR / AFP Foto: Sky News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies