Obama privítal v Bielom dome princa Charlesa s Camillou

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 06:31 • 2 min
Obama privítal v Bielom dome princa Charlesa s Camillou

WASHINGTON - Prezident USA Barack Obama sa vo štvrtok prijal v Oválnej pracovni Bieleho domu britského princa Charlesa s manželkou Camillou, vojvodkyňou z Cornwallu, ktorí ešte v utorok pricestovali do krajiny na štvordňový pobyt so zameraním na kultúrne a vzdelávacie inštitúcie vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí za prítomnosti viceprezidenta Joa Bidena sa Obama vyjadril, že Američania majú britskú kráľovskú rodinu "celkom radi", dokonca "radšej ako svojich vlastných politikov", na čo mu Charles odpovedal, že jeho slovám neverí. Následník britského trónu sa následne s prezidentom zhováral o stredajšej návšteve sídla prvého prezidenta USA Georgea Washingtona vo Virgínii, kam sa vrátil po 45 rokoch.


Princ Charles navštívil USA naposledy v roku 2011 a jeho terajší pobyt je už 20. v poradí. Podľa vyhlásenia britského veľvyslanca vo Washingtone Petra Westmacotta cesta slúži na podporu demokratických hodnôt a ochrany životného prostredia, pričom tiež zohráva "zásadnú úlohu" pri udržiavaní "osobitosti" transatlantických vzťahov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies