MS v hokeji: Po Slovensku končia na turnaji aj Česi, Kanada dnes zdolala Rusov a čakajú ju Američania

NETKY.SK • 3 Jún 2021, 22:21 • 2 min
MS v hokeji: Po Slovensku končia na turnaji aj Česi, Kanada dnes zdolala Rusov a čakajú ju Američania

RIGA - Hokejisti Kanady postupovali do vyraDovacích bojov vďaka zaváhaniu svojich súperov, ale dnes ukázali presne to, čo ich zdobí každý šampionát.

slovakia

left justify in out

Napokon si zahrajú počas záverečného víkendu o medaily. Kanaďania totiž vo štvrtok večer vyradili Rusov, zdolali ich 2:1 po predĺžení s víťazným gólom útočníka Andrewa Mangiapaneho. Rusi síce viedli po druhej tretine gólom Jevgenija Timkina, no kapitán kanadského družstva Adam Henrique v tretej časti vyrovnal a vynútil pre svoj tím napokon úspešné predĺženie. Ruskému tímu nepomohol ani príchod posíl zo zámorskej NHL, vo štvrťfinále chytal skúsený Sergej Bobrovskij a v prvom útoku lietal na ľade hviezdny Vladimír Tarasenko.

 


Zaujímavosťou je, že zo štvrtkového štvrťfinále postúpili ďalej bez výnimky tímy zo základnej B-skupiny. Obhajcovia zlata Fíni potrebovali len jeden presný zásah na to, aby prešli cez Čechov. Autorom presného zásahu do bránky Šimona Hrubca bol v druhej tretine Jere Innala. Česi sa síce všemožne snažili o vyrovnanie, recept na pozornú fínsku defenzívu však vo štvrtok nenašli.

 


So šampionátom sa po štvrtku lúčia z A-skupiny aj Slováci a Švajčiari. Slovenský tím popoludní podľahol víťazom B-skupiny Američanom hladko 1:6 a v konečnom účtovaní MS obsadil 8. priečku.

 

Američania boli pre našich príliš ťažkým súperom, rozhodcovia tomu ale dopomohli

 

 

Nemci prekvapujúco zdolali Švajčiarov 3:2 po samostatných nájazdoch, keď ešte v 59. min prehrávali 1:2. Lenže 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny obranca Leon Gawanke vyrovnal na 2:2 a vynútil si predĺženie. O víťazovi napokon rozhodli až nájazdy a v nich v piatej sérii gól nemeckého útočníka Marcela Noebelsa.

 


V semifinále MS 2021 proti sebe v zámorskom derby nastúpia Kanada a USA, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Fínsko a Nemecko. V základných skupinách boli úspešnejší Američania a Fíni.

Súhrn výsledkov štvrtkových stretnutí štvrťfinále na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige:
USA - Slovensko 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Švajčiarsko - Nemecko 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)
Rusko - Kanada 1:2 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Fínsko - Česko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Semifinálové dvojice - sobota 5.6.:
USA - Kanada
Fínsko - Nemecko

 

img


Známe konečné poradie MS 2021: 5. Rusko, 6. Švajčiarsko, 7. Česko, 8. Slovensko, 9. Švédsko, 10. Kazachstan, 11. Lotyšsko, 12. Dánsko, 13. Nórsko, 14. Veľká Británia, 15. Bielorusko, 16. Taliansko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies