Milánu opäť vládne slávne priezvisko. Daniel Maldini strelil svoj prvý gól v drese AC

NETKY.SK • 27 September 2021, 14:41 • 2 min
Milánu opäť vládne slávne priezvisko. Daniel Maldini strelil svoj prvý gól v drese AC

MILÁNO – Na štadióne Alberta Picca prebiehala 48. minúta zápasu medzi domácou Speziou a slávnym AC Miláno. Po presnom centri na hlavu hosťujúceho Daniela Maldiniho sa lopta ocitla v sieti a v sektore hostí odštartovali bujaré oslavy.

slovakia

left justify in out

Spezia síce v 80. minúte vyrovnala a víťazstvo AC v pomere 2:1 zaistil až tri minúty pred koncom Brahim Díaz, pre fanúšikov milánskeho veľkoklubu mal však úvodný gól len devätnásťročného futbalistu cenu zlata. Maldini nastúpil v základnej zostave po prvýkrát v kariére a išlo o jeho premiérový zásah v mužstve, ktoré je s jeho rodinou neodmysliteľne späté už tri generácie.

 

 

Meno jeho otca Paola je futbalovým fanúšikom dobre známe, pretože ide o jedného z najlepších obrancov histórie tohto športu. Legendárny stopér, ktorý s klubom získal 25 trofejí, momentálne pracuje v štruktúrach rossoneri ako technický riaditeľ a debut svojho syna sledoval priamo na štadióne. Davidov starý otec Cesare bol takisto vynikajúcim zadákom, ktorý strávil v Miláne dlhých sedemnásť rokov ako aktívny hráč a tréner.

 

 

Po zápase so Speziou bol o najmladšieho člena klanu eminentný záujem, Maldini však mal pred kamerami zjavnú trému. „Tréner mi v piatok povedal, že nastúpim v základnej zostave,“ narážal na fakt, že tréner Stefano Pioli urobil v porovnaní so stredajším duelom s Benátkami až šesť zmien v základe. AC totiž už zajtra čaká náročný súboj s Atléticom Madrid v prestížnej Lige majstrov.

 

„Na trávniku to bolo ťažké, predovšetkým pohyb a vytváranie šancí pre spoluhráčov. Našťastie sa v druhom polčase otvoril priestor a išlo to ľahšie. Som pokojný aj napriek tomu, že išlo o emotívny večer. Zápas bol naozaj ťažký, som rád, že sme ho zvládli. Môj otec má pochopiteľne veľké očakávania, pomáha mi,“ prezradil.

 

 

Zatiaľ čo Paolo a Cesare hrávali na pozíciách obrancov, Daniel na seba na ihrisku preberá úlohy útočiaceho záložníka. Do AC zamieril ako deväťročný v roku 2010, postupne prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami a prvé minúty v A-mužstve zaznamenal vo februári minulého roka, keď vybehol na trávnik proti Hellasu Verona. Pätnásteho septembra si na konto pripísal aj debut v Lige majstrov proti Liverpoolu, taktiež ako striedajúci hráč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona