Festival LOVESTREAM lámal rekordy, priniesol najväčší koncert v histórii Slovenska! Pozrite si reportáž Netiek!

NETKY.SK • 24 August 2023, 10:00 • 2 min
Festival LOVESTREAM lámal rekordy, priniesol najväčší koncert v histórii Slovenska! Pozrite si reportáž Netiek!

Trojdňový festival LOVESTREAM potvrdil status najväčšieho festivalu na Slovensku! Na letisku vo Vajnoroch sa počas troch dní zišlo sto tisíc ľudí a 60 tisíc si v nedeľu užilo koncert najväčšej hviezdy - americkej skupiny Imagine Dragons. Pozrite si reportáž Netiek s exkluzívnymi rozhovormi!

slovakia

left justify in out

Obrovský, na svetovej úrovni a s megahviezdami! Taký bol druhý ročník festivalu LOVESTREAM. Tisícky fanúšikov si prišli pozrieť takmer dvadsiatku interpretov, okrem Imagine Dragons vystúpili The Killers, Jason Derulo, Jessie Ware, Martin Garrix či Hardwell. Festival sa môže pýšiť mnohými rekordami – na letisku vo Vajnoroch sa zišlo najviac ľudí na hudobnom podujatí v histórii Slovenska! A interpreti yvstúpili na najväčšom pódiu so strechou, aké kedy postavili v našej krajine.  

Rozloha areálu s parkovacími miestami LOVESTREAM festivalu je 100 futbalových ihrísk. Šírka pódia je 68 metrov, výška 18 metrov a hĺbka 40 metrov. Stavalo ho vyše 80 ľudí počas štyroch dní a jeho demontáž trvala dva dni. Materiál a techniku na jeho stavbu priviezli v 22-och kamiónoch,“ zrekapitulovala Erika Barkolová, PR manažérka festivalu.

Piatkový večer sa v plnej paráde predviedli britský spevák Rag'n'Bone Man, Martin Garixx, Kamrad a americká skupina The Killers. Jej frontman Brandon Flowers privítal fanúšikov "Keď ste prišli na rock and roll, ste na správnom mieste, roztočíme piatkový rock and roll." Na festivale sa počas troch dní vystriedali svetové hviezdy viacerých žánrov. Nechýbali ani slovenskí interpreti Majk Spirit, Mark Dann či Celeste Bukhingham.
Stáť na jednom pódiu ako Imagine Dragons je super. Zažila som ich v amfiteátri, keď som žila v Nashville, keď začali byť slávni. Mali vtedy nový singel Radioactive. Takže kruh sa uzavrel. Ja som vtedy začínala s kariérou, mala som 18 a dnes mám 28. A znovu si vypočujem naživo Imagone Dragons“, s úsmevom prezradila Celeste Buckingham.

Predstavil sa aj spevák, hudobník a producent Mark Dann, ktorý svoje hudobné nadanie rozvíja od detstva. V roku 2012 zvíťazil v školskej talentovej súťaži a práve tam si jeho nadanie všimol známy slovenský spevák Miro Jaroš a ponúkol mu spoluprácu.

Je to niečo, na čo sa človek nedokáže naozaj nijako pripraviť. Aj som si to predstavoval, ale keď som prišiel na ten stage a uvidel pred sebou 25 tisíc ľudí... Je to niečo, čo som nikdy nezažil. Akonáhle som skončil svoju show, tak ma objal môj tím a ja som sa rozplakal, úplne ma premohli emócie... Bol to pre mňa neuveriteľný zážitok, ktorý mi zostane na celý život,“ vyznal sa mladý hudobník Mark Dann.

Fantastickú show predviedol americký spevák, tanečník a textár Jason Derulo, na ktorého čakali najmä dievčatá. Úspech mal Michael Patrick Kelly, člen slávnej írskej rodinnej formácie Kelly Family a Španiel Álvaro Soler, ktorí roztancoval fanúšikov na hit Sofia. Na Slovensko už po štvrtýkrát zavítala obľúbená štvorica z Birminghamu, Editors. Spevák Tom Smith a spol zahrali piesne Strange Intimacy, Popillon či covercerziu skladby Killer.

Je tu super, naozaj sa nám tu páči. Skvelé počasie, užívame si to. Máme radi hranie na open air festivaloch, ale väčšinou hráme v tme a teda je to trošku iné. Dnes zahráme 45 minút z našej 20-ročnej kariéry, takže to nie je veľa. Ale je pre nás vždy výzvou, hrať pred novým publikom. Mnohí možno nikdy nepočuli našu hudbu a nepoznajú ju, čiže možno získame nových fanúšikov,“ povedali pre Netky členovia kapely Editors.
LOVESTREAM zavŕšil megakoncert jednej z najväčších kapiel súčasnosti Imagine Dragons, ktorá odpálila všetky hity Bones, Enemy, Sharks, Natural, Believer, Follow You, Radioactive, Bad Liar, Whatever It Takes či Birds. Bol to doteraz najväčší koncert svetovej hviezdy na Slovensku. Na festivale sme stretli aj mnoho osobností, nechýbal odborník na krásu Jozef Oklamčák, influencerka Zuzana Plačková či sochárka Jana Brisudová. Bratislava si takýto tip festivalu zaslúži, už teraz sa dajú kúpiť vstupenky na budúci rok. Organizátori sľubujú veľké hviezdne mená. Všetky informácie nájdete na www.lovestream.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies