1. FC Kolín vyzval UEFU, aby z pohárov vyradila aj bieloruské kluby

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 14:48 • 2 min
1. FC Kolín vyzval UEFU, aby z pohárov vyradila aj bieloruské kluby

Nemecký futbalový klub 1. FC Kolín vyzval Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby z pohárových súťaží vyradila aj zástupcov Bieloruska. Predstavitelia tímu poukázali na to, že je táto krajina spojencom Ruska pri jeho invázii na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

UEFA na rozdiel od niektorých iných športových asociácií suspendovala kvôli vpádu vojsk na ukrajinské územie len Rusko a nie Bielorusko, ktoré umožnilo ruskej armáde zaútočiť na Ukrajinu zo svojho územia. Bieloruské kluby síce môžu nastúpiť do európskych pohárových zápasov, domáce stretnutia však musia absolvovať na neutrálnej pôjde bez divákov.

 

 

Predstavitelia nemeckého klubu prezradili, že zaslali UEFA oficiálny list. „Úniu sme vyzvali k tomu, aby bieloruské tímy vyradila zo súťaží kvôli politickej situácii a podpore Ruska zo strany bieloruskej vlády počas invázie na Ukrajine.“

 

 

Hráčov Kolína čaká predkolo Európskej konferenčnej ligy, v ktorom sa teoreticky môžu stretnúť s jedným zo štyroch mužstiev z Bieloruska. V prípade, že im žreb určí niektoré z nich, bojkot nechystajú. „Využijeme ale priestor, ktorý dostaneme k tomu, aby sme sa jasne ohradili voči vojne,“ prezradil prezident siedmeho tímu uplynulej bundesligovej sezóny Werner Wolf.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies