Obama a demokrati získali za tri mesiace na voľby 68 miliónov dolárov

NETKY.SK • 14 Január 2012, 10:16 • 2 min
Obama a demokrati získali za tri mesiace na voľby 68 miliónov dolárov

Obama a demokrati získali za tri mesiace na voľby 68 miliónov dolárov

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama v posledných troch mesiacoch roka 2011 zozbieral na svoju kampaň a pre Demokratickú stranu viac ako 68 miliónov dolárov (53 miliónov eur).
Získanie veľkého množstvo sponzorských príspevkov v poslednom štvrťroku pomohlo Obamovej kampani a Demokratickému národnému výboru (DNC) prekonať sumu 220 miliónov dolárov (173 miliónov eur). Z nej sa financuje Obamova kampaň za znovuzvolenie, kým si republikáni vyberajú nominanta.
Vedenie kampane Mitta Romneyho, ktorý má medzi republikánskymi uchádzačmi vedúcu pozíciu, v stredu oznámilo, že k 31. decembru už celkovo zozbieral 56 miliónov dolárov (44 miliónov eur) na primárky. Romney tak výrazne predstihol svojich republikánskych súperov.
Manažér Obamovej kampane Jim Messina dnes vo videozázname pre prívržencov informoval, že množstvom finančných prostriedkov zozbieraných za štvrťrok prekonal prezidentov tím interne stanovený cieľ 60 miliónov dolárov.
V roku 2008 sa Obamovi v kampani podarilo vyzbierať 750 miliónov dolárov, čo vyvolalo špekulácie, že tento raz by sa mohla získať miliarda dolárov.
Messina poznamenal, že vysoké čísla sú výzvou. "Príliš mnoho Obamových prívržencov si myslí, že nepotrebujeme ich peniaze, alebo ich nepotrebujú dať teraz," dodal manažér Obamovej kampane.
Republikáni sa pokúšajú vykresliť Obamu ako prezidenta, ktorý sa viac sústreďuje na kampaň za znovuzvolenie, než na svoju prácu - riadenie krajiny.
Podľa slov hovorkyne Republikánskeho národného výboru (RNC) Kirsten Kukowskiovej sa Biely dom "snaží predstierať", že prezident sa nesústreďuje na svoje znovuzvolenie.
"Avšak Američania vedia, že sa viac zaujíma o kampaň, aby zachránil svoje vlastné miesto, než o vytváranie pracovných miest pre nezamestnaných v našej krajine," uviedla Kukowskiová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies