Tomáš Tatar si zahral až v treťom útoku, Montreal prehral tretíkrát zo štyroch zápasov

NETKY.SK • 12 Február 2021, 11:54 • 2 min
Tomáš Tatar si zahral až v treťom útoku, Montreal prehral tretíkrát zo štyroch zápasov

MONTREAL - Canadiens neskórovali ani v stredajšom zápase. Edmontonu podľahli 0:3.

slovakia

left justify in out

Neuspel ani slovenský útočník Tomáš Tatar ktorý sa ocitol až v tretej formácii. Vzhľadom na to, že prvý útok Canadiens stratil v posledných zápasoch na údernosti, tréner Claude Julien poslal Tatara do tretieho útoku, aby doplnil fínske duo Jesperi Kotkaniemi - Joel Armia. 

Skúsený slovenský krídelník bol tradične aktívny, odohral takmer 15 minút, na bránku Oilers vyslal tri strely, pridal aj päť bodyčekov. Montreal prehral tretíkrát zo štyroch zápasov a na druhom mieste v tabuľke tzv. Kanadskej divízie NHL sa ne neho dotiahol práve Edmonton s 18 bodmi.

 

 

"Je to fajn. Myslím si, že Army je veľmi silný na puku a je veľmi zábavné s ním hrať. KK zase robí veľa dobrých akcií v útočnom pásme. Utvorili sme si niekoľko šancí a ja sa cítim skutočne dobre na ľade s týmito chlapcami,“ povedal Tomáš Tatar, cituje ho web slovaknhl.sk

 V 14 zápasoch strelil 4 góly a pridal aj 4 asistencie. Jeho pôvodný útok s Phillipom Danaultom a Brendanom Gallagherom zaostával za očakávaniami. "Prišli noví hráči a naše mužstvo sa zmenilo. Predtým naša formácia hrávala aj 20 minút na zápas alebo skôr 16, 18, 19 minút a stavalo sa to viac na nás. Dnes je mužstvo omnoho vyváženejšie. Ja to rešpektujem a som rád, že sa darí viacerým formáciám,“ vysvetlil jediný produktívny slovenský útočník v NHL.

 


Svoje preradenie do tretieho útoku však nevníma negatívne, naopak, snaží sa z toho vyťažiť čo najviac. "Ja z toho nejakú vedu nerobím, práve naopak. Nastupovali sme proti najlepším útokom súperov a našou prácou bolo, aby sme proti takej formácii udržali čo najlepší výsledok alebo ju dokonca zdolali. Ostatné formácie sa tak mohli sústrediť viac na ofenzívu," ozrejmil Tatar.

Do sezóny 2021 vstúpil bravúrne, keď v prvých dvoch zápasoch strelil tri góly. Potom však prišli desaťzápasové "suchoty".  "Svojej strele verím. Pracovali sme viac na nejakých detailoch. Kirk sa snaží hráčom pomáhať a ja to oceňujem. Veľmi rád počúvam, ak niečo vidí alebo chce niečo vylepšiť. NHL je hra o detailoch, preto mi neprekážalo robiť prácu navyše,“ dodal Tatar.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies