Austrálska polícia zadržala pašovaný ketamín za vyše tri miliónov dolárov

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 08:45 • 2 min
Austrálska polícia zadržala pašovaný ketamín za  vyše tri miliónov dolárov

SYDNEY - Austrálska federálna polícia (AFP) obvinila dvoch mužov z účasti v nadnárodnom zločineckom syndikáte, ktorý do Austrálie doviezol 84 kilogramov ketamínu. Jeho odhadovaná veľkoobchodná hodnota je 3,36 milióna austrálskych dolárov (vyše dva milióny eur), uviedla v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie AFP.

slovakia

left justify in out

Policajná operácia sa začala v máji tohto roku po tom, čo polícia dostala tip na zločinecký syndikát dovážajúci drogy ukryté v nových firemných dodávkach. Polícia identifikovala nákladnú loď prepravujúcu dve nové vozidlá, v ktorých mali byť ukryté drogy. Keď loď dorazila 15. mája do Melbourne, polícia vozidlá prehľadala a našla v nich ukrytých 79 plastových vreciek s bielym práškom. Laboratórne testy podľa hovorcu AFP ukázali, že ide o ketamín, používaný v humánnej i veterinárnej medicíne ako anestetikum. Vyšetrovatelia následne obsah zásielky nahradili identickými vreckami obsahujúcimi "neškodnú látku" a sledovali vozidlá, ktoré boli dopravené do predajne áut v Sydney.

 

 

Spomínaní dvaja muži jednu z dodávok, ktorá obsahovala asi polovicu pôvodnej zásielky, ukradli, vybrali balíčky, premiestnili ich do iného vozidla a odišli. Policajti oboch mužov vo veku 28 a 29 rokov sledovali na predmestie Sydney, kde ich 1. júla zatkli. V nedeľu ich predviedli pred miestny súd v Parramatte a obvinili z pokusu o prechovávanie komerčného množstva drog. Muži boli vzatí do vyšetrovacej väzby. Za pašovanie ketamínu im hrozí doživotie. Vyšetrovanie prípadu pokračuje. Polícia nezverejnila pôvod nákladnej lode ani ketamínu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies