Novým hitom v Bangkoku sú balóny naplnené omamným rajským plynom

NETKY.SK • 26 August 2013, 12:06 • 2 min
Novým hitom v Bangkoku sú balóny naplnené omamným rajským plynom

BANGKOK - Thajská polícia prijala tvrdé opatrenia voči pouličným predajcom v najrušnejšej turistickej štvrti hlavného mesta Bangkok, ktorí okoloidúcim ponúkajú lacné balóny naplnené oxidom dusným. Ten je totiž známy aj ako rajský plyn a po inhalácii vyvoláva euforické pocity.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala agentúra AP, tamojšia polícia tento trend zaregistrovala pred niekoľkými týždňami na bangkockej ulici Khao San Road, ktorá slúži ako pešia zóna lemovaná barmi a lacnými hotelmi. Doteraz za predaj kontroverzného výrobku zatkli najmenej osem osôb. Jeden balón má hodnotu približne 130 bahtov (tri eurá). Predstavitelia metropolitnej polície dnes uviedli, že sa snažia zamedziť predaju týchto omamných balónov ešte pred tým, ako si u širokej verejnosti stihnú získať väčšiu popularitu. Predaj oxidu dusného je v ázijskej krajine nezákonný a môže kupujúcim spôsobiť ujmu na zdraví. Predaj plynu takisto môže Thajsku privodiť negatívny imidž, dodáva polícia. Zatknutým osobám hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov a pokuta vo výške 225 eur za predaj medicínskeho produktu bez oprávnenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies