Volkswagen rokuje so spoločnosťou Huawei

NETKY.SK • 17 Február 2022, 16:30 • 2 min
Volkswagen rokuje so spoločnosťou Huawei

WOLFSBURG – Nemecký automobilový koncern Volkswagen rokuje s čínskym telekomunikačným gigantom Huawei o kúpe divízie autonómneho riadenia za jednu miliardu eur. Informoval o tom vo štvrtok časopis Manager Magazin.

slovakia

left justify in out

Automobilky a technologické firmy investujú miliardy do autonómneho riadenia, aby získali náskok v oblasti, ktorú mnohí považujú za budúcnosť mobilityGenerálny riaditeľ Volkswagenu Herbert Diess v stredu (16. 2.) predpovedal, že automobilový priemysel zažije rozšírenie autonómneho riadenia v priebehu 25 rokov. Uviedol tiež, že nemecká spoločnosť hľadá nové partnerstvá, aby zvýšila svoju sebestačnosť v oblasti softvéru.

 

img

 

Podľa časopisu Manager Magazine, ktorý sa odvoláva na vnútorné zdroje, vedenie automobilovej skupiny rokuje o dohode už niekoľko mesiacov. Má zahŕňať aj technologické systémy, v ktorých Volkswagen ešte nie je „zbehlý“Hovorca Volkswagenu odmietol správu komentovať.

 

img

 

Možno vás zaujme: Ako predĺžiť životnosť batérie a mobilného zariadenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies