Novým 1. policajným viceprezidentom sa stal Jaroslav Malík

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:56 • 2 min
Novým 1. policajným viceprezidentom sa stal Jaroslav Malík

BRATISLAVA - Jaroslav Malík je od dnešného dňa 1. viceprezidentom Policajného zboru. Milan Lučanský, ktorý túto funkciu zastával doteraz, sa stane generálnym riaditeľom Sekcie kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR. TASR informovala hovorkyňa MV SR Andrea Dobiášová.

slovakia

left justify in out

"K dnešnému dňu je uvedený do funkcie 1. viceprezidenta Policajného zboru plk. Jaroslav Malík, vzhľadom na to, že gen. Mgr. Milan Lučanský povyšuje na generálneho riaditeľa Sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR," povedala Dobiášová pre TASR.

 

Na otázku TASR, či zmena na vysokých pozíciách v PZ súvisí s prípadnými koaličnými dohodami, uviedla, že to "nesúvisí so žiadnymi koaličnými dohodami, ide o kariérneho policajta, ktorý doteraz viedol jeden z najdôležitejších policajných odborov".

 

Podľa oficiálneho životopisu na internetovej stránke minv.sk sa nový šéf inšpekcie Milan Lučanský narodil 10. februára 1969 v Poprade. Absolvoval Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici. Post 1. viceprezidenta PZ zastával od 1.8.2012. Predtým pôsobil vo funkcii zástupcu riaditeľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK), riaditeľa odboru Stred Úradu boja proti organizovanej kriminalite PPZ či vedúceho oddelenia odhaľovania odboru Stred ÚBOK PPZ.

 

UPOZORNENIE: Správa bola rozšírená o posledný odsek.

 

 

jtd zll



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies