Dráma na okruhu Catalunya počas pretekov seriálu MOTO GP

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 17:48 • 2 min
Dráma na okruhu Catalunya počas pretekov seriálu MOTO GP

BRATISLAVA - Jorge Lorenzo je španielsky motocyklový pretekár, ktorý má na svojom konte päť titulov z majstrovstiev sveta cestných motocyklov. Tri z nich získal dokonca v tej najsilnejšej kubatúre. Počas VC Katalánska sa však počas závodu zachoval ako úplný nováčik.

slovakia

left justify in out

Veľká cena Katalánska patrí, ako vo svete F1 tak aj v Moto GP, medzi najtradičnejšie okruhy celého seriálu. Navyše, čo môže byť lepšie ako sa ukázať pred domácimi fanúšikmi, ktorých bolo na tribunách v okolí okruhu počas závodu najprestížnejšej kubatúry viac ako 200 tisíc. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Catalunya Moto GP, best seats in the house #biketrip2017 #catalunyamotogp #spain🇪🇸

Príspevok, ktorý zdieľa Kev (@kedi58),

 

V samotnom štartovacom poli pre túto sezónu figuruje hneď 8 španielskych jazdcov z celkového počtu 24. Samozrejme, že vyhrať chcel každý jeden. Táto sezóna však ukazuje, že o víťazstvo v každom závode bojujú najmä tri tímy, a to Repsol Honda Team, Mission Winnow Ducati a Team Suzuki Ecstar. Najväčšia legenda tohto športu Valentino Rossi sa spoločne so svojím tímovým kolegom Maverickom Viñalesom na stroji Yamaha viditeľne každý závod trápia, a za konkurenciou zaostávajú.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I Turned off tv right after @valeyellow46 crashed #motogpcatalunya2019 #aftercrash #valeyellove46 #valeyellowfanpage

Príspevok, ktorý zdieľa nilwan (@nilwanmauldi),

 

V nedeľu počas katalánskej Grand Prix však mohlo byť všetko inak. Obaja jazdci Yamahy sa nachádzali na popredných priečkach a vyzeralo to, že tímu okolo Jina Gervaisa sa konečne podarilo obe motorky správne vyladiť. Závod viedol od začiatku Talian Andrea Dovizioso. Celé pole bolo viac menej pokope a do konca pretekov ostávalo ešte 23 kôl, čo je v MOTO GP poriadna porcia. Za Talianom nasledovali Marquez, Viñales, Lorenzo, Rossi a Petrucci. Všetko jazdci top troch tímov, od ktorých sa očakávali strhujúce súboje počas celých pretekov. 

 

 

Jorge Lorenzo však vletel príliš rýchlo do zákruty, a ušlo mu predné kolo. Okrem seba zobral ešte lídra pretekov Doviho, Viñalesa aj Rossiho. Športoví komentátori BT Sport sa počas priameho prenosu vyjadrili, že "Lorenzo spadol opäť raz na dno. Z hrdinu sa stala nula. Na čele závodu sa Jorge postaral o absolútny zmätok."

 

 

Marc Marquez sa tak mohol po pretekoch radovať už zo svojho štvrtého tiumfu v aktuálnej sezóne, ktorým si ešte viac upevnil líderskú pozíciu. Jeho týmový kolega Lorenzo sa po tomto kixe stal zrejme najneobľúbenejším jazdcom v celých boxoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies