Vo veku 81 rokov zomrel známy spevák

NETKY.SK • 21 Marec 2020, 08:46 • 2 min
Vo veku 81 rokov zomrel známy spevák

BRATISLAVA - Vo veku 81 rokov zomrel americký country spevák Kenny Rogers. Jeho rodina na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter potvrdila, že zomrel prirodzenou smrťou. Naposledy vydýchol doma, v pokoji a obklopený svojimi najbližšími. Rodina plánuje usporiadať malý pohreb v dôsledku šírenia koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Väčšiu "oslavu jeho života" chcú spolu s priateľmi a fanúšikmi zorganizovať neskôr. Medzi prvými osobnosťami, ktoré reagovali na úmrtie, bola speváčka Leann Rimes, ktorá zosnulého kolegu označila za legendu.

 


Kenneth Ray Rogers sa narodil 21. augusta 1938 v texaskom Houstone. Na hudobnej scéne pôsobil od 50. rokov minulého storočia. Bol členom skupín The Bobby Doyle Three, The New Christy Minstrels alebo The First Edition. V roku 1976 vydal prvý sólový album Love Lifted Me a odvtedy ponúkol desiatky štúdioviek. Na konte má hity ako Lucille, She Believes in Me, You Decorated My Life, Coward of the County, Lady, I Don't Need You, The Gambler alebo Islands in the Stream (feat. Dolly Parton). Na celom svete predal viac ako 100 miliónov nahrávok. Podarilo sa mu získať množstvo cien, medzi nimi napríklad aj tri Grammy. V roku 2013 ho uviedli do Siene slávy country hudby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies