UFC: Dvořák opäť zvíťazil

NETKY.SK • 23 Máj 2021, 15:47 • 2 min
UFC: Dvořák opäť zvíťazil

Český bojovník David Dvořák včera opäť urobil vynikajúce meno československému MMA. V najprestížnejšej organizácii sveta UFC zvíťazil aj v treťom zápase.

slovakia

left justify in out

28-ročný bojovník mal pôvodne nastúpiť proti Raulianovi Paivovi, ktorý musel zo zápasu odstúpiť kvôli zdravotným dôvodom. Brazílčan totiž počas procesu zhadzovania váhy omdlel a skončil v nemocnici. Vedenie UFC muselo rýchlo zareagovať a na poslednú chvíľu zaistiť iného súpera.

 

 

Tým sa napokon stal Juancamilo Ronderos z Kolumbie, ktorý sa v roku 2019 stal šampiónom mušej váhy v organizácii Warrior Xtreme Cagefighting, ktorá úzko spolupracuje s UFC. V amatérskom MMA absolvoval deväť zápasov v ktorých nenašiel premožiteľa, medzi profesionálmi zápasil štyrikrát, takisto bez prehry. Dvořáka teda čakala náročná úloha, pretože nemal možnosť detailne si naštudovať bojový štýl súpera.

 

Čech sa však s Ronderosom nemaznal a dominantným spôsobom ukončil jeho nádeje už v prvom kole v čase 2:18. V súboji dominoval od úvodných sekúnd, následne súpera tvrdo zasiahol a na zemi ho prinútil vzdať sa. Zaujímavosťou je, že váhový limit nesplnil ani Ronderos, Dvořák však aj napriek tomu so zápasom súhlasil.

 

 

„Bolo to ťažké, deň pred zápasom sa mi zmenil súper. Pripravoval som sa na vyššieho borca, praváka, nakoniec som bojoval s menším wrestlerom,“ prezradil Dvořák, ktorý predtým v UFC dvakrát zvíťazil na body a zvíťazil už v šestnástom zápase v rade.

 

Oprel sa aj do pôvodného protivníka Paivu, ktorý opäť nezvládol chudnutie. „Pripravoval som sa na neho 13 týždňov, kvôli jeho neprofesionálnemu správaniu sa však objavili komplikácie. Je absolútnym zázrakom, že sa UFC podarilo zohnať adekvátnu náhradu. Paiva je hlupák, stalo sa mu to už po druhýkrát,“ vyjadril sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies