FOTO: Ústretovosť, aká sa len tak nevidí: Tento učiteľ dojal svet

NETKY.SK • 11 Marec 2019, 12:28 • 2 min
FOTO: Ústretovosť, aká sa len tak nevidí: Tento učiteľ dojal svet

Ako sa hovorí, kde je vôľa, tam je cesta...

slovakia

left justify in out

Koľko poznáte vo svojom okolí ľudí, ktorí prácu robia naozaj z presvedčenia a so srdcom? Hoci by to tak malo byť vždy, žiaľ, realita je často úplne iná. To však nie je prípad amerického učiteľa Nathana Alexandera.

 

Život si nedokážeme naplánovať ideálne, preto sa stáva, že sa občas musíme vysporiadať aj s náročnými situáciami. Podobne to bolo aj v prípade jedného z Nathanových študentov. Tomu sa pošťastilo narodenie dcérky ešte počas štúdia. Nakoľko však riadne dokončenie vzdelania považoval za dôležité, do školy chodiť neprestal, hoci to neraz bolo veľmi komplikované.

 

Podobná situácia nastala aj nedávno, keď sa mu nepodarilo k svojmu dieťaťu nájsť opatrovateľku, a tak sa rozhodol vziať ho so sebou do školy. Sústrediť sa na výklad matematiky, písať si poznámky a zároveň sa venovať batoľaťu však vôbec nie je jednoduché, čo si uvedomoval aj samotný učiteľ. A tak mladému oteckovi navrhol, že mu dcérku postráži, aby si mohol pokoje písať poznámky.

 

 

Fotografie sympatického učiteľa matematiky s rozkošným dievčatkom v nosiči počas výkladu učiva si získali ľudí po celom svete. Takáto tolerantnosť a empatia sa dnes totiž často nevidí. Dieťa bolo počas celej hodiny pokojné, čo mnohí používatelia internetu pripisovali tomu, že muselo vycítiť Nathanovu dobrosrdečnosť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies