Nový domov v Horskom parku našlo 9 opustených zvierat

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 17:18 • 2 min
Nový domov v Horskom parku našlo 9 opustených zvierat

BRATISLAVA - Po druhýkrát v tomto roku hľadali zvieratá z útulkov v Horárni v bratislavskom Horskom parku domov, počas podujatia Nájdite sa! so zvieratkom z útulku našlo dnes nových majiteľov osem psíkov a jedna mačka. Agentúru SITA o tom informoval staromestský hovorca Tomáš Halán.

slovakia

left justify in out

Milovníci zvierat si dnes mohli vybrať nového domáceho miláčika spomedzi zvierat z dvanástich útulkov z celého Slovenska. Podľa starostky bratislavského Starého Mesta Tatiany Rosovej sa i dnes potvrdilo, že opustené zvieratá si rýchlejšie nájdu nového majiteľa pri osobnom kontakte a to je i cieľom podujatia Nájdite sa! so zvieratkom z útulku. "Vždy sa tu stretávam s láskami na prvý pohľad a inak tomu nebolo ani dnes,“ dodala. V bratislavskom Horskom parku sa dnes na pracovnom zasadnutí stretli aj členovia Asociácie združení na ochranu zvierat. „Dohodli sme sa na predložení legislatívnych návrhov v oblasti ochrany zvierat a zapojíme sa aj do medzirezortného pripomienkového konania k veterinárnemu zákonu,“ dodala starostka Rosová, ktorá sa dnes na zasadnutí Asociácie stala predsedníčkou Správnej rady. Aliancia združení na ochranu zvierat tiež predloží pozmeňujúce návrhy viacerých zákonov, o ktorých bude rokovať parlament, informoval Halán. Podujatie Nájdite sa! so zvieratkom z útulku dnes prišlo podporiť viacero známych osobností, medzi nimi aj milovníčka zvierat Zdenka Predná. Návštevníkom prišli o spolužití človeka a psa v meste porozprávať odborníci z organizácie Pes v meste - City dog. V rámci projektu Psík - náš kamarát, ktorý vznikol v spolupráci s rodinným centrom Prešporkovo, sa deti učili ako sa správať ku psom. Návštevníci si tiež mohli vydražiť rôzne doplnky či potreby pre psov, výťažok pôjde na rehabilitáciu jedného psíka z útulku. Akciu Nájdite sa! so zvieratkom z útulku organizuje Staré Mesto trikrát ročne od marca 2011. Na podujatí sa prezentujú útulky a občianske združenia, ktoré donesú zvieratká na adopciu. So svojím psom Martym sa takto vlani našla aj starostka Starého Mesta Tatiana Rosová a odvtedy je psík členom jej domácnosti. S nápadom zorganizovať akciu na pomoc zvieratám z útulku prišla starostka Rosová, ambasádorkou projektu sa stala herečka a moderátorka Kristína Farkašová. Akcia vznikla preto, aby pomáhala opusteným zvieratám. Cieľom podujatia je nájsť domov psom a mačkám, ktoré sa útulkom nedarí umiestniť alebo si ich zatiaľ nikto nevšimol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies