Binance šokuje kryptosvet dočasným zastavením bankových prevodov v USA

NETKY.SK • 8 Február 2023, 12:26 • 2 min
Binance šokuje kryptosvet dočasným zastavením bankových prevodov v USA

Binance oznámila, že od 8. februára dočasne pozastavuje výbery a vklady amerických dolárov pre medzinárodných zákazníkov.

slovakia

left justify in out

V nedávnom tweete najväčšia kryptoburza na svete uviedla, že od stredy „dočasne pozastaví všetky bankové prevody v USD“. Ostatné spôsoby prenosu nebudú ovplyvnené, dodala burza s tým, že sa to týka len „malej časti“ ich používateľov.
 
Burza neposkytla ďalšie podrobnosti, ale uviedla, že „usilovne pracujú na čo najskoršom reštarte služby“.

 

V samostatnom tweete Binance US, jednotka spoločnosti, ktorá je regulovaná sieťou pre presadzovanie finančnej kriminality ministerstva financií, uviedla, že sa jej pozastavenie netýka. Tento krok sa teda vzťahuje iba na zákazníkov mimo USA, ktorí prevádzajú peniaze na alebo z bankových účtov v dolároch.
 
Tento krok prichádza v čase, keď Binance čelí bankovým problémom v Spojených štátoch. Bankový partner burzy Signature Bank minulý mesiac zvýšil minimá transakcií pre prevody v dolároch a oznámil, že bude spracovávať iba obchody používateľov s bankovými účtami v USD nad 100 000 USD.
 
V tom čase Binance uviedla, že „aktívne hľadá“ nového partnera na spracovanie svojich platieb SWIFT. Len „0,01 % našich priemerných mesačných používateľov využíva Signature Bank,“ uviedla burza v e-maile odoslanom dotknutým používateľom.
 
Signature Bank, ktorá sídli v New Yorku, už v decembri uviedla, že má v úmysle znížiť svoju expozíciu voči klientom pôsobiacim v krypto priestore tým, že prepustí približne 10 miliárd dolárov z vkladov.
 
Signature Bank a Silvergate sú dve najväčšie kryptobanky. Dvojicu však tvrdo zasiahol krach kryptomien v minulom roku, pri ktorom bola z kryptotrhu vymazaná hodnota okolo 2 biliónov dolárov.
 
Obe banky po kolapse kryptomenovej burzy FTX dostali miliardové pôžičky od Federal Home Loan Banks, systému pôvodne určeného na podporu financovania bývania a komunitných investícií.
 
Signature Bank získala v poslednom štvrťroku 2022 od svojej miestnej banky poskytujúcej úvery na bývanie takmer 10 miliárd dolárov, zatiaľ čo Silvergate získala najmenej 3,6 miliardy dolárov. Úvery spoločnosti Signature sú viac ako dvojnásobkom predchádzajúcej najvyššej sumy za niekoľko rokov, pričom rok 2022 bol prvým rokom, kedy spoločnosť Silvergate využila banky poskytujúce pôžičky na bývanie.
 
Ako bolo uvedené, Silvergate utrpela bankový run po kolapse FTX. Okrem prijímania pôžičiek musela kryptobanka predať aj dlhové cenné papiere v hodnote 5,2 miliardy USD, ktoré mala vo svojej súvahe, so značnou stratou, aby pokryla výbery používateľov vo výške približne 8,1 miliardy USD. V dôsledku toho utrpela stratu 718 miliónov dolárov, čo údajne prevyšuje celkové zisky banky od roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies