Nová sezóna F1 prinesie šialený rekord a historické zmeny!

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 09:30 • 2 min
Nová sezóna F1 prinesie šialený rekord a historické zmeny!

LONDÝN - Veľká cena Bahrajnu a Veľká cena Saudskej Arábie sa budú prvýkrát v histórii F1 konať v sobotu. Vyplýva to z kalendára pre budúcu sezónu, ktorý v stredu zverejnilo vedenie motoristického seriálu. Šampionát bude mať v nasledujúcom roku rekordných 24 podujatí.

slovakia

left justify in out

Ročník 2024 sa začne 2. marca v Bahrajne a vyvrcholí 8. decembra v Abú Zabí. K netradičnému sobotňajšiemu termínu, v ktorom sa koná VC Las Vegas tento i budúci rok, sa pridajú Bahrajn a Saudská Arábia. Dôvodom je prispôsobenie sa moslimskému ramadánu, ktorý bude trvať od 10. marca do 8. apríla.

 

Z logistických dôvodov sa zmenilo aj poradie niektorých pretekov. VC Japonska presunuli zo septembra na apríl, VC Azerbajdžanu z apríla na september a VC Kataru sa bude namiesto októbra konať v decembri. V auguste budú mať jazdci tradičnú trojtýždňovú prestávku, ďalšie tri týždne voľna budú na prelome septembra a októbra.

Šéfa Formuly 1 Stefana Domenicaliho teší, že vedeniu súťaže sa podarilo splniť to, voči čomu sa vopred zaviazalo – zostaviť logisticky logickejší a teda aj udržateľnejší kalendár.

 

„S potešením oznamujem, že v budúcom roku bude kalendár pozostávať z dvadsiatich štyroch pretekov, ktoré sa postarajú o vzrušujúcu sezónu pre všetkých našich fanúšikov na celom svete,“ uviedol 58-ročný Talian. „O Formulu 1 je neustály záujem a dopyt po nej je obrovský. Verím, že tento kalendár nastolí správnu rovnováhu medzi tradičnými pretekmi a tými novými.“

„Chcem poďakovať všetkým organizátorom a ich partnerom za ich podporu a úsilie dosiahnuť tento skvelý plán. Naša cesta k udržateľnejšiemu kalendáru bude v nasledujúcich rokoch pokračovať, keďže v rámci nášho záväzku Net Zero 2030 ďalej zefektívňujeme operácie. V roku 2023 nás čaká množstvo pretekov, vrátane premiérovej Veľkej ceny Las Vegas. Budúci ročník však bude ešte zábavnejší, naši fanúšikovia sa majú na čo tešiť,“ doplnil Domenicali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Športky, F1 Online / Marek Nemček Foto: Martin Trenkler
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies