Ukrajina dostala prvé z objednaných húfnic Zuzana 2

NETKY.SK • 13 August 2022, 16:40 • 2 min
Ukrajina dostala prvé z objednaných húfnic Zuzana 2

BRATISLAVA – Ukrajinská strana si prevzala prvé štyri kusy z ôsmich samohybných húfnic Zuzana 2.

slovakia

left justify in out

Tie sa Slovensko prostredníctvom štátnej akciovej spoločnosti Konštrukta Defence, patriacej pod slovenský rezort obrany, zaviazalo dodať Ukrajine na základe kontraktu na komerčný predaj, ktorý bol uzatvorený v júni. V sobotu to potvrdilo Ministerstvo obrany (MO) SR.

 

img


„Na základe uzatvorenej obchodnej zmluvy si ukrajinská strana prevzala prvé štyri kusy 155 milimetrovej samohybnej kanónovej húfnice Zuzana 2,“ potvrdil riaditeľ slovenskej štátnej akciovej spoločnosti Konštrukta Defence Alexander Gurský. Podľa ministra obrany SR Jaroslava Naďa sa aj s prispením uzavretia tohto kontraktu Slovensko zaradilo medzi krajiny, ktorých pomoc je pre Ukrajinu najviac citeľná.

 

img


Dialóg s ukrajinskými partnermi je podľa Naďa pravidelný, intenzívny a vedený tak, aby bola slovenská pomoc pre Ukrajinu čo najefektívnejšia, najadresnejšia a v konečnom dôsledku život zachraňujúca. „Pretože to je naším primárnym cieľom – prispieť k záchrane čo najväčšieho počtu životov a pomôcť našim ukrajinským priateľom zastaviť toto bezdôvodné a bezbrehé krviprelievanie,“ povedal Naď. Dodal, že slovenské húfnice budú pre ukrajinské ozbrojené sily prínosom, keďže delostrelecké systémy sú v rámci prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine kľúčovým prvkom bojovej podpory a sú využívané v širokom spektre operácií.

 

Možno vás zaujme: EÚ by nemala byť „supermarketom“ pre bohatých Rusov, vyhlásil Zelenskyj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies