Umelec využíva horské svahy ako svoje plátno

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 12:30 • 2 min
Umelec využíva horské svahy ako svoje plátno

VILLARS-SUR-OLLON - Na horských svahoch švajčiarskej dedinky Villars-sur-Ollon namaľoval umelec dve obrovské fresky detí, ktoré znázorňujú ako vidia obrovský svet okolo nich.

slovakia

left justify in out

Fresky, namaľované priamo na tráve, môžu pri dobrých poveternostných podmienkach vydržať aj niekoľko dní, umelec na ne používa biologicky rozložiteľné farby vyrobené len z prírodných látok. Je na nich zobrazený mladý chlapec a dievča kresliaci hory, stromy, hviezdy a mesiac. 

 

Fresky sa nachádzajú na ploche približne 3000 m2 a je ich možné vidieť z vrcholu hôr a neďalekých pastvín, ich autorom je švajčiarsko-francúzsky umelec SAYPE. Jeho tvorba na švajčiarskych svahoch má symbolizovať odmietanie jednotvárnosti a prijímanie viacerých pohľadov. "Deti na freskách sa nachádzajú v rôznych nadmorských výškach, takže kreslia rôzne veci," povedal SAYPE. "Aj keď sú v rôznych nadmorských výškach, dva svety, ktoré kreslia, sa navzájom dopĺňajú." 

Umelec SAYPE je známy najmä svojou sériou s názvou "Beyond Walls", v ktorej nastriekal obrie ruky, ktoré sa navzájom zvierajú na zemi v rôznych mestách po celom svete vrátane Berlína, Paríža, Istanbulu či Kapského Mesta. Jeho monumentálne diela majú pôsobiť ako "ľudská reťaz", ktorá spája rôzne národy a kultúry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Reuters/abc.net.au/KB Netky, Foto: news.sky.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies