Veriaci celé tri roky prepisoval Bibliu čínskym štetcom. Čo všetko pre to obetoval? +VIDEO

NETKY.SK • 22 Apríl 2024, 20:30 • 2 min
Veriaci celé tri roky prepisoval Bibliu čínskym štetcom. Čo všetko pre to obetoval? +VIDEO

Veriaci kresťan v čínskej provincii Liaoning strávil tri roky prepisovaním celej Biblie čínskym štetcom. Jeho práca bola dokončená a je pripravená na tlač a publikovanie.

slovakia

left justify in out

Pred Dňom čínskej Biblie 2023, ktorý pripadol na 9. decembra, verici kresťan Wang Mianli z miestnej církvi v Liaozhong v meste Shenyang dokončil prepis Starého a Nového zákona v čínskej kaligrafii.

Minulý rok 19. novembra mu počas slávnosti, ktorá sa v církvi konala udelili čestný certifikát. Rev. Ren Chuanyu, vedúci predstaviteľ okresu Liaozhong a líder miestnej cirkvi Liaozhong, mu daroval prémiu 10 000 juanov (cca 1300 EUR).

Vyše tisíc dní každý deň prepisoval osem kapitol Biblie, spolu išlo o viac ako 3100 strán. Počas týchto troch rokov žil v cirkvi, opustil svoj dom i podnikanie.

Zažil tri náhle mŕtvice a mozgové krvácania, ktoré Boh zakaždým uzdravil, ako uvádza China Christian Daily. Wang Mianli dokonca zrušil svoje pôvodné telefónne číslo a prerušil kontakt s vonkajším svetom, aby zlepšil koncentráciu.

Od mladosti sa venuje kaligrafii a od svojho krstu v roku 2011 mal v úmysle prepísať Bibliu na veľký ryžový papier. Nechcel použiť perá alebo ceruzky ako to robia iní na šírenie evanjelia.

Vďaka podpore reverenda Rena dostal od cirkvi ryžový papier, atrament a miestnosť pre pisárov. Pôvodne plánoval dokončiť písanie Biblie o päť rokov, ale svoju prácu dokončil dva roky pred plánovaným termínom.

Zároveň prepísal aj kaligrafické zvitky biblických veršov pre tých, ktorí by ich potrebovali. Na jedného podnikateľa zo Shandongu zapôsobila kópia čínskeho znaku „神“, čo znamená Boh. Wang mu povedal, že písanie tohto slova trénoval viac ako desaťtisíckrát.

Autor prepisu vyjadril túžbu stráviť ešte niekoľko rokov prepisovaním Starého a Nového zákona bežným písmom s malými písmenami, aby sa ostatným takto uľahčilo čítanie.

Čo je na čínskej kaligrafii špeciálne? Pozrite si nasledujúce video:



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: China Christian Daily. Foto: Obrázok čínskej kaligrafie Biblie, ktorú prepísal kresťan Wang Mianli. (www.chinachristiandaily.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies