Nór Dale Oen náhle zomrel počas tréningu v USA

NETKY.SK • 1 Máj 2012, 22:44 • 2 min
Nór Dale Oen náhle zomrel počas tréningu v USA

Nór Dale Oen náhle zomrel počas tréningu v USA - Ostatné športy  Nórsky plavec a majster sveta Alexander Dale Oen zomrel náhle vo veku 26 rokov počas tréningu v USA. V pondelok v neskorých večerných hodinách ho našli odpadnutého v sprche v meste Flagstaff

slovakia

left justify in out

img

Nórsky plavec a majster sveta Alexander Dale Oen zomrel náhle vo veku 26 rokov počas tréningu v USA. V pondelok v neskorých večerných hodinách ho našli odpadnutého v sprche v meste Flagstaff v štáte Arizona.

Napriek okamžitému oživovaniu tímovým lekárom a rýchlemu prevozu do miestnej nemocnice sa ho už nepodarilo zachrániť. Podľa prezidenta Nórskej plaveckej federácie Pera Runeho Eknesa zomrel na zástavu srdca. „Snažili sme sa a je nesmierne smutné, že sa nám ho nepodarilo oživiť,“ povedal lekár výpravy Ola Roensen.

Dale Oen získal na vlaňajších MS v Šanghaji zlato na 100 m prsia. Tento triumf prišiel tri dni po vyčíňaní pravicového extrémistu Andersa Breivika, pri ktorom prišlo o život 77 ľudí. Rodák z Bergenu, ktorého radili medzi favoritov tohtoročnej londýnskej olympiády, venoval svoj najväčší úspech v kariére obetiam. „Musíme zostať jednotní. Všetci doma sú ochromení, ale je pre mňa dôležité im ukázať, že tu v Číne som s nimi,“ povedal vtedy.

"Všetci sme v šoku. Alexandrova náhla smrť nás hlboko zasiahla, odišiel príliš skoro. Naše myšlienky sa teraz upierajú na jeho rodinu a blízkych," povedal tréner nórskej reprezentácie Petter Loevberg.

„Je to neskutočné, že Alexander Dale Oen už nie je medzi nami,“ napísal sa sociálnej sieti Twitter zjazdár Aksel Lund Svindal. Nórsky premiér Jens Stoltenberg ho nazval "veľkým športovcom z malej krajiny".

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies